Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:01 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restricții noi pentru tot județul Constanța. Incidența a sărit de 7,5 infectări la mia de locuitori

ro

15 Oct, 2021 14:01 10520 Marime text
  • Județul Constanța a depășit astăzi, 15 octombrie, incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori, ceea ce va duce la noi restricții. Mai pe scurt, restricțiile care se aplicau în weekend, se vor aplica zilnic, în toate localitățile constănțene.
  • Magazinele se vor închide la 22, circulația persoanelor nevaccinate sau netrecute prin boală este interzisă după ora 20.00, iar declarația pe propria răspundere trebuie folosită doar de cei nevaccinați dacă au treabă în intervalul 20.00-5.00.


Mai exact, în tot județul Constanța restricțiile se aplică indiferent dacă o localitate are o incidență de sub 7,5 infectări la mia de locuitori.  În toate localitățile, atunci când se impune, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin COVID-19, se pot deplasa doar până la ora 20.00. Cei care au urgențe, pot să facă anumite deplasări în afara locuinței, cu o declarație pe propria răspundere, pe care o regăsiți în secțiunea „Documente”. Magazinele se închid la ora 22.00. Decizia va fi luată de către CJSU, care se va întruni în cursul zilei de astăzi, 15 octombrie, pentru încadrarea județului în noile restricții. Incidența din județ era de 7,65 infectări la mia de locuitori. 

Masca devine obligatorie în spații publice, programul magazinelor se reduce până la ora 22:00, restaurantele vor fi deschise la jumătate din capacitate pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nunțile și botezurile vor avea loc cu maxim 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală, de la carantina de noapte în weekend sunt exceptați cei vaccinați iar școlile rămân deschise dacă nu sunt elevi bolnavi de Covid.

Programul activităților economice este permis până la ora 22:00.

Circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. 

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Evenimentele private - nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.

Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

Comentarii