Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:54 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rata de infectare peste 4 în Tortoman, Ovidiu, Agigea, Eforie și Cumpăna. De mâine vor fi impuse restricții noi

ro

01 Apr, 2021 14:39 5446 Marime text


Incidența în județul Constanța a scăzut ușor conform ultimei raportări, însă alte cinci localități vor avea restricții începân de mâine, 2 aprilie, din cauza creșterii incidenței la peste 4 infectări la mia de locuitori. În aceste localități în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația persoanelor va fi restricționată după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 18.00.

Este vorba de următoarele localități: Tortoman cu  4.71/1000 de locuitori, Ovidiu cu 4.36/1000 de locuitori, Agigea cu 4.39 la mia de locuitori, Eforie cu 4.51/1.000 de locuitori și Cumpăna cu 4.71 la mia de locuitori.

Oficial de la Prefectura Constanța

Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 53. Aceasta prevede încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori a 5 U.A.T.-uri (Eforie, Ovidiu, Agigea, Cumpăna, Tortoman).

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 02.04.2021, ora 00:00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța
hotărăşte:
 
 

Art. 1 – Se constată încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori a 5 U.A.T. – uri (Eforie, Ovidiu, Agigea, Cumpăna, Tortoman).
 
Art. 2 – Pentru celelalte localități se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile din Hotărârea CJSU nr. 50/27.03.2021 și rămân valabile măsurile adoptate prin aceasta. 
 
Art. 3 – Se aprobă Anexele 1 – 7, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre. Anexele se completează cu celelalte prevederi ale H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Art. 4 – Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale U.A.T.-urilor menționate la Art. 1 vor întreprinde, prin grija primăriilor, demersuri pentru respectarea pe teritoriul acestora a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform anexelor atașate prezentei, respectiv:
- măsurile generale cuprinse în Anexa 1 și
- măsurile cuprinse în Anexa 4 și
- măsurile specifice pentru activitățile sportive cuprinse în Anexa 5 și
- măsurile stabilite suplimentar cuprinse în Anexa 6
 
Art. 5 – Primăriile U.A.T.-urilor menționate la Art. 1 vor desemna personal din cadrul instituțiilor pentru punerea în aplicare, respectare și verificare a măsurilor conform prevederilor de la Art. 4.
 
Art. 6 – Primăriile U.A.T.-urilor menționate la Art. 1 vor comunica până în data de 02.04.2021, ora 16.00, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, toate măsurile adoptate și modul de respectare a acestora pe raza U.A.T.-urilor, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 și ale H.G. nr. 348/2021, la adresa de mail: deconcentrate@prefecturaconstanta.ro.
 
Art. 7 – Măsurile adoptate în conformitate cu Art. 4 se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 02.04.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.
 
 
Art. 8 – Secretariatul tehnic permanent va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, unităților administrativ-teritoriale din județul Constanța și tuturor factorilor interesați.
 

Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată  la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori
 
 1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:
 1. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
 3. deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
 4. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
 1. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie - 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20,00 - 2,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase;
 2. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la pc. 1, lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 3. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la pc. 1, lit. b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
 4. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00 - 18,00.
 5. Prin excepție de la prevederile pc. 6, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
 6. Prin excepție de la prevederile pc. 6, unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
 7. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii