Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat ''Este posibil săptămâna viitoare să depăşim 1.000 de cazuri de terapie intensivă dacă va continua creşterea''

ro

27 Jan, 2022 15:44 1339 Marime text
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat joi că în situaţia în care va continua creşterea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus este posibil ca săptămâna viitoare să se ocupe peste 1.000 de paturi în secţiile de terapie intensivă.


 

"Creşterea asta este cea care o monitorizăm şi urmărim. Dacă continuăm această creştere, este posibil că săptămâna viitoare să ajungem la 1.000 sau să depăşim 1.000 de cazuri de terapie intensivă. Acest lucru se va reflecta, bineînţeles, cu transferurile între judeţe şi cu acoperirea nevoii prin transferul unui pacient la alt judeţ, care are paturi libere, dacă judeţul respectiv nu mai are.

Pentru asta activează şi lucrează echipa medicală de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a intervenţiei. Decesele - din păcate, în ultimele zile am avut creşteri la decese.

 

Astăzi avem 71 de decese, ieri, dacă nu greşesc, au fost peste 90 de decese, deja în jur la 90 de decese au fost ieri", a spus Arafat la conferinţa de presă.




Șeful DSU a precizat că rata de pozitivare a testelor efectuate este "stabilizată".

 

"La partea de pozitivare şi rata pozitivării, ce este un lucru foarte pozitiv vedem că numărul testelor a crescut, însă, în acelaşi timp, rata de pozitivare este una foarte importantă, iar acum este stabilizată, în ultimele două-trei zile la 30-31-32% din totalul testelor şi acest lucru iarăşi este un semn asupra faptului că există un număr mare de cazuri în comunitate", a mai arătat Raed Arafat.





Sursa foto: Unsplash 

Sursa video: Facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii