Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare și Tratament de la Constanța a fost asamblat 1.743 militari și 501 mijloace tehnice au acționat în București și în țară

ro

01 Apr, 2020 18:46 1268 Marime text

În intervalul 31 martie ora 16.00 - 1 aprilie ora 16.00, un număr de 1.743 militari și 501 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 352 misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Albița (Vaslui), Giurgiulești (Galați), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Giurgiu (Giurgiu), Bechet și Calafat (Dolj), Porțile de Fier 1 (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2 și Vărșand (Arad), Borș și Oradea (Bihor), Petea și Halmeu (Satu Mare), patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală și în alte localități din țară, transport echipamente medicale și alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

Totodată, în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 461 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare și Tratament (SMMIT) de la Constanța a fost asamblat luni, 30 martie. După echiparea cu aparatură medicală, acest prim modul va constitui o secție de tratament pentru pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare și moderate, și va avea o capacitate de 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă. Cazurile severe vor fi tratate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, conform protocoalelor medicale.

În prezent se continuă activitatea de instalare a următorului modul al SMMIT, de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 1.461 misiuni, la care au participat 8.566 militari și 2.635 mijloace tehnice, iar la Institutul Cantacuzino au fost prelucrate un număr total de 5.950 teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Citește și: ​Cum arată Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța. Aici se vor trata pacienții infectați cu COVID-19 (galerie foto+video) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii