Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:17 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima linie de consiliere psihologică COVID-19, gratuită pentru cadre didactice, părinți și elevi

ro

23 Mar, 2020 09:38 1058 Marime text
 Pentru a veni în sprijinul familiilor din România, Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar și după ieșirea din această criză, sub denumirea: AMBASADOR pentru COMUNITATE

România traversează o perioadă dificilă cauzată de pandemia cu noul coronavirus. Creșterea numărului de îmbolnăviri dar și măsurile de siguranță privind izolarea socială sau suspendarea cursurilor școlare au adus schimbări în stilul de viață în cadrul familiilor din întreaga țară. Toate aceste modificări pot constitui factori de stres, ceea ce înseamnă că valul infectărilor cu COVID -19 are și implicații psihologice.

Proiectul AMBASADOR pentru COMUNITATE ne aduce mai aproape de oamenii aflați la nevoie!

Prin acest proiect, o rețea de psihologi și psihoterapeuți bine instruiți, cu experiență va oferi:
  • consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru a le fi mai ușor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunitățile din care fac parte;
  • îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către centrul nostru cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii;
  • consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinți și elevi;
  • în funcție de solicitări, familiile vor primi, prin colaborarea noastră cu instituțiile și ong-urile abilitate, asistență socială, medicală, juridică.
LINIILE TELEFONICE la care puteți apela: 0771.141.767 și 0771.141.750

sau pe e-mailul asociației: proactaedu@gmail.com

Site: www.proactaedu.ro

Facebook: Grupul public Ambasador pentru Comunitate

https://www.facebook.com/Asociatia-Proacta-Edu-865663983618700/

https://www.facebook.com/Profesor-si-Parinte-AZI-103504661245068/


Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă!

“Sunt psiholog, psihoterapeut si mama a patru copii. Știu cât de important este un cadru didactic în viața copiilor mei, mai ales acum, când întreaga omenire luptă cu noul coronavirus. Noi credem că un profesor nu e doar un profesor, el e un vector al educației, dar și un mesager al comunității. Tocmai de aceea am lansat proiectul AMBASADOR pentru COMUNITATE. Educatorii, învățătorii și diriginții sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă.

Prin urmare vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, să îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bună credință, familiile pot fi îndrumate să apeleze la ajutorul nostru, astfel încât să le oferim consultanță psihologică, asistență socială și juridică celor care sunt în situație de risc”, a declarat inițiatorul proiectului și președintele Asociației Proacta EDU, Psiholog Nicoleta Larisa Albert.

„Este o perioadă grea, cu multe încercări și, acum, mai mult ca oricând trebuie să fim uniți și să acționăm pe toate planurile. Izolarea socială și suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres.

De aceea, am inițiat acest demers împreună cu Asociația Proacta EDU. Prin intermediul proiectului <>, ne-am propus să ajungem la elevii, părinții și la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor.

Este esențial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile și sa încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea mentală a copiilor noștri primează, iar pentru rezultate școlare bune este esențial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos și echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Ne punem masca, dar nu întoarcem spatele comunității! Putem fi alături de oameni chiar și de la distanță.

Vă rugăm să ne sprijiniți în promovarea acestor informații, astfel încât tot mai mulți angajați din educație, părinți și elevi să cunoască serviciile noastre.

Vă mulțumim, a transmis un comunicat de presă din partea Asociației Proacta EDU.

Ti-a placut articolul?

Comentarii