Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pastila anti-COVID produsă de Pfizer, la un pas mai aproape de România. Anunțul Ministerului Sănătății

ro

23 Dec, 2021 15:13 1394 Marime text


La mai puțin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului anti-COVID Paxlovid în SUA, ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila face demersuri să aducă cât mai rapid noul antiviral în România


În vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătății a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții companiei Pfizer pentru a identifica soluții pentru asigurărea cât mai rapidă a tratamentului pentru pacienții români.


Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului.


Tratamentul este recomandat pacienților care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare și de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

 

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării și a tratamentului în ambulator", consideră ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): unsplash.com/ Kate Hliznitsova

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii