Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima tranșă de Molnupiravir, pastila anti-COVID, ajunge astăzi în România

ro

31 Jan, 2022 09:57 1469 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat la finalul săptămânii trecute, că luni, 31 ianuarie 2022, vor ajunge în ţară 50.000 de cutii de Molnupiravir, produs de compania farmaceutică Merck, medicamentul inovativ antiviral, care se administrează pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ antiviral - Molnupiravir. Am reuşit să facem acest lucru. Din păcate, cu cei de la Pfizer nu am reuşit, ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu adoptat în România.

Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea foarte multe rezerve, în primul rând pacienţilor: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament.

Vă daţi seama că o astfel de chestiune nu avem cum să facem şi e foarte de greu de instrumentalizat, mai ales că nu sunt precizări legate de dimensiunea acestui fond", a afirmat ministrul Alexandru Rafila. 

Medicamentul va fi administrat pacienţilor cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale.  

Această pastilă anti-COVID rămâne „activă” împotriva variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor studiilor de laborator publicate de Merck. 

Sursa foto: unsplash.com/ Kate Hliznitsova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii