Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS Numărul deceselor asociate COVID-19 în scădere, în pofida numărului uriaș de infectări cu Omicron

ro

07 Jan, 2022 11:32 1039 Marime text


Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 au crescut cu 70%, în săptămâna dintre 27 decembrie şi 2 ianuarie, însă numărul deceselor provocate de boala COVID-19 au scăzut cu 10% în această perioadă, conform unui raport epidemiologic publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Potrivit OMS, doar săptămâna trecută au fost confirmate 9,5 milioane de cazuri noi - aproape dublu sau chiar triplu comparativ cu vârfurile înregistrate în valurile precedente, însă numărul deceselor a fost de 41.000, reprezentând a patra săptămână consecutivă de scădere. 

În Europa, cu o creştere de 65% a cazurilor, numărul deceselor a scăzut cu 6%. 

Europa a fost continentul cu cele mai mai multe contagieri înregistrate săptămâna trecută (5,3 milioane) şi cele mai multe decese (22.000).

Dacă va fi păstrat ritmul actual al contagierilor, Europa va depăşi America de Nord în ceea ce privește cazurile confirmate cu COVID-19, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Raportul furnizat de Organizația Mondială a Sănătății nu oferă date privind prezenţa diferitelor tulpini ale coronavirusului în noile contagieri, dar unele ţări au raportat că Omicron reprezintă deja varianta dominantă.   

Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii