Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS Infecţia cu tulpina Omicron poate fi mai puţin severă la tineri şi vârstnici, dar nu este „o formă uşoară''

ro

07 Jan, 2022 08:47 1146 Marime text


Tulpina Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 pare să producă o boală mai puţin severă în comparaţie cu cele cauzate de Delta, însă infecţia pe care o cauzează nu ar trebui să fie considerată „o formă uşoară", au anunţat joi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu combaterea COVID-19 din cadrul OMS, a spus că primele studii au arătat o reducere a riscului de spitalizare asociat variantei Omicron, descoperită prima dată în noiembrie în sudul Africii şi Hong Kong, în comparaţie cu riscul asociat variantei Delta.

Se pare că există un risc mai mic de severitate a bolii atât pentru tineri, cât şi pentru vârstnici, a adăugat aceasta.

Ea a nu a oferit alte detalii despre studiile menţionate sau despre vârstele persoanelor analizate, însă impactul asupra vârstnicilor reprezintă una dintre marile întrebări rămase deocamdată fără răspuns în ceea ce priveşte noua variantă virală, în condiţiile în care majoritatea cazurilor studiate au vizat până acum persoane mai tinere.

Potrivit ratelor actuale de vaccinare, 109 ţări vor rata obiectivul OMS de a-şi vaccina 70% din populaţiile lor naţionale până la 1 iulie 2022. 

„Booster după booster într-un număr mic de ţări nu vor duce la sfârşitul pandemiei, în timp ce miliarde de oameni rămân complet neprotejaţi", a mai spus directorul OMS.


O altă variantă virală, B.1.640, denumită „IHU", detectată pentru prima dată în mai multe ţări în septembrie 2021, se numără printre cele monitorizate de OMS, însă nu este răspândită deocamdată pe scară largă, informează AGERPRES.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii