Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS. Cel mai scăzut nivel, din ultimii doi ani, de decese asociate COVID

ro

24 Mar, 2022 14:44 1020 Marime text
Coronavirus, foto: unsplash/ Pam Menegakis

În întreaga lume a fost înregistrată, în ultima săptămână, o scădere cu 23% a deceselor asociate COVID-19, reprezentând cel mai scăzut număr de la sfârşitul lunii martie 2020, în pofida unei creşteri globale a contagierilor, a anunțat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

De doi ani încoace, puţin după ce OMS a declarat pandemia de COVID-19, doar o singură dată (în a treia săptămână a lunii mai 2020) s-au înregistrat sub 33.000 de cazuri globale şi cifre de contagieri similare celor din actualul raportul epidemiologic săptămânal al OMS.

În contrast cu descreşterea cazurilor grave şi a deceselor, contagierile la nivel global au crescut pentru a doua săptămâna consecutiv, reprezentând o creştere cu 7%. 

OMS notează că sub-varianta Omicron BA.2 a devenit deja predominantă și este detectată în aproape 86% din cazurile analizate în laborator.

Organizaţia a contabilizat şi mai multe cazuri care combină varianta Delta cu Omicron („Deltacron"), subliniind însă că este vorba de un fenomen „natural" şi că nimic nu sugerează că ar fi asociată în forme mai grave de COVID-19. 

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii