Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române transportă doi pacienți infectați cu SARS-CoV-2 către Praga (VIDEO)

ro

06 Nov, 2021 16:01 1443 Marime text

  •  O altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat astăzi de pe aeroportul din Târgu Mureș, cu alți doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Praga, Cehia.
În contextul situației generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri pozitive SARS-CoV-2 și a crizei sanitare pe care o traversează România în valul 4 al pandemiei de COVID-19, Danemarca și Cehia sprijină statul român, prin punerea la dispoziție a patru locuri în unitățile lor spitalicești, în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților români aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus, Regatul Danemarcei.


Totodată, o altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat astăzi de pe aeroportul din Târgu Mureș, cu alți doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Praga, Cehia.

Pe timpul celor două zboruri, pacienții au fost permanent monitorizați și asistați de echipe medicale din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Mureș.

Multumim Cehiei și Danemarcei pentru sprijinul acordat!, transmite DSU. 

Sursă captura- video: Facebook/ Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (MApN) 

Citește și: Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române. Doi pacienți COVID-19, transferați în Danemarca
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii