Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:30 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi restricții în municipiul Constanța și la Eforie. Incidența a crescut alarmant

ro

10 Oct, 2021 13:14 4666 Marime text
  • Municipiul Constanța, în carantină

CJSU se va întruni astăzi pentru a adopta o nouă hotărâre cu privire la înăsprirea restricțiilor pentru municipiul Constanța și pentru orașul Eforie, unde incidența a depășit 7,5 la mia de locuitori. De altfel, județul Constanța, așa cum am mai scris, va fi încadrat la peste 6 infectări la mia de locuitori, iar restricțiile de weekend se aplică în toate localitățile.

Municipiul Constanța are o incidență de 8.06 infectări la mia de locuitori. La Eforie, incidența este de 7,84

Iată că de mâine, la Constanța și Eforie restricțiile vor fi zilnice, circulația fiind restricționată după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 22.00. Persoanele nevaccinate vor putea să circule doar cu declarație pe propria răspundere, și doar dacă au urgențe. Persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile nu li se aplică aceste restricții. 

Masca devine obligatorie în spații publice, programul magazinelor se reduce până la ora 22:00, restaurantele vor fi deschise la jumătate din capacitate pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nunțile și botezurile vor avea loc cu maxim 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală, de la carantina de noapte în weekend sunt exceptați cei vaccinați iar școlile rămân deschise dacă nu sunt elevi bolnavi de Covid.

Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii