Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în ţară pentru toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi

ro

05 Dec, 2021 11:17 1055 Marime text
  • Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis sâmbătă, 4 decembrie 2021, că toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate.

Măsura este menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu tulpina africană Omicron a coronavirusului, al căror număr continuă să crească şi a ajuns la 160 de cazuri confirmate în această ţară.


 

„Observăm o creştere a numărului de cazuri legate de călătorii'', a explicat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid în declaraţia în care a anunţat instituirea noilor măsuri.


Regula privind testarea obligatorie înainte de plecarea către Marea Britanie intră în vigoare pentru toate persoanele care sosesc în această ţară începând de marţi la ora 04.00 GMT.



Astfel, persoanele care călătoresc către Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ de tip RT-PCR sau „lateral flow'' (antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, potrivit AGERPRES.



În acest moment, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să efectueze un test RT-PCR în cel mult două zile de la sosire.



Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii