Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „Spitalele au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii“ (video)

ro

13 Jun, 2020 12:20 959 Marime text
  • Premeirul Orban a susținut declarații de presă, astăzi, 13 iunie 2020. 

În momentul de faţă, nu mai există nicio restricţie în ceea ce priveşte internarea persoanelor care doresc acest lucru, iar spitalele "au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii în spital", a declarat sâmbătă premierul Orban.

 

"Am avut discuţii nu numai cu domnul ministru al Sănătăţii, ci şi cu conducerea Ministerului Sănătăţii, cu specialişti în domeniu. În momentul de faţă nu mai există nicio restricţie în internarea persoanelor care doresc să se interneze. Spitalele au obligaţia să primească pacienţi care au nevoie de tratament sau de intervenţii în spital", a precizat Orban după depunerea de coroane de flori la Piaţa Universităţii.


Cât priveşte spitalele spitalele de suport - Covid, premierul a menționat  că acestea au fost selectate astfel încât "să afecteze mai puţin spitalele mari".

"De exemplu, (...) în Olt, spitalul nu a fost cel din Slatina, ci a fost spitalul din Caracal, în Teleorman, a fost spitalul din Roşiori, nu spitalul din Alexandria. Au intrat ca spitale Covid - spitale judeţene, cum a fost cazul spitalului de la Suceava, atunci când a existat o răspândire foarte mare a infecţiei.

În general, am căutat să păstrăm capacitatea spitalelor de a trata pacienţii şi la ora actuală este o chestiune şi de management al spitalelor. Din 360 şi ceva de spitale, cea mai mare parte a lor nu sunt subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt în subordinea autorităţilor locale, iar aici managementul acestor spitale şi autorităţile locale care le au în subordine trebuie să asigure tratarea oricărui pacient care are nevoie de servicii spitaliceşti", a menţionat premierul.

 


Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?

Comentarii