Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:38 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Ludovic Orban „Există un sistem de evaluare a riscului epidemiologic aferent fiecărei măsuri“

ro

27 Apr, 2020 21:33 665 Marime text

Premierul Orban a dat exemple luni, la Digi24, de măsuri de relaxare care s-ar putea lua după 15 mai când se ridică starea de urgență, pe lângă eliminarea restricțiilor de deplasare:

În mod clar ridicarea se va face în etape, gradual, vom lăsa un timp după ridicarea restricțiilor pentru a vedea dacă contextul evoluează într-un fel sau altul.

Există un sistem de evaluare a riscului epidemiologic aferent fiecărei măsuri și vom lua acele masuri unde exista cel mai mic risc, vă dau un exemplu: nu cred că se poate renunța la restricția legată de spectacole, unde se adună un număr foarte mare de persoane și unde riscul de transmitere e foarte mare. În general, locurile unde se adună foarte multă lume și stau o perioadă de timp și la o distanță mică se vor relua mai greu.

În privința parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut și probabil va face parte din măsurile de relaxare.

Exista o excepție - locurile de joacă pentru copii, unde există risc epidemiologic mai mare. Va rămâne acea restricție legată de numărul maxim de 3 persoane care vor putea merge în grup. În spațiile comerciale mai puțin mall-urile, riscul epidemiologic e foarte mic, cu condiția ca vânzătorii să poarte mască, a precizat Orban.

Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?

Comentarii