Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Italienii” din Cuza Vodă au revenit acasă. Sunt izolați la domiciliu și primesc hrană din partea autorităților locale

ro

13 Mar, 2020 00:00 1489 Marime text

Sute de constănțeni s-au întors în aceste zile acasă din zone de risc de pe mai multe continente și au intrat în autoizolare la domiciliu. În localitatea constănțeană Cuza Vodă au ajuns miercuri noaptea 14 localnici care au muncit în Florența, Italia.
 
Primarul comunei, Viorel Dulgheru, spune că toate persoanele venite din Italia se află în izolare la domiciliu alături de familiilor lor. Cu tot cu rude și familii, grupul este format din 48 de oameni, pentru care autoritățile au luat măsuri în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local.
 
„Am convocat o ședință de Consiliu și prin Compartimentul de asistență socială vom oferi, în primă instanță pentru trei zile, hrană pentru aceste persoane. Am deblocat din buget suma de 50.000 de lei pentru alimente, deoarece acești cetățeni fac parte din comunitatea rromă, aflată în dificultate. Coșul zilnic pe membru de familie este de 25 de lei pe zi”, spune primarul localității Cuza Vodă.
 
Totodată, Compartimentul de Asistență Socială și Poliția Locală îi vor monitoriza pentru respectarea regimului izolării și există o  comunicare permanentă și cu Direcția de Sănătate Publică.
 
Și prefectul județului, George Niculescu, spune că starea oamenilor este bună, iar după cele 14 zile de izolare, dacă situația o va impune și vor prezenta simptome specifice COVID-19, vor fi testați. „Oamenii trebuie să înțeleagă că măsura de autoizolare la domiciliu este una care trebuie respectată”, a declarat prefectul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii