Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:33 26 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidența răspândirii COVID-19 în municipiul Constanța a crescut la 6.98 infectări la mia de locuitori

ro

13 Nov, 2020 13:06 2793 Marime text
  • Rata incidenței răspândirii cu noul coronavirus a crescut în municipiul Constanța.
  • Motivul este sosirea marinarilor infectați cu COVID-19 ai Fregatei „Regina Maria” în Portul Constanța.
La data de 13 noiembrie, s-a înregistrat un indice de 6,98 la mia de locuitori, față de ieri când a fost 5,62 la mia de locuitori.

Rata pe județul Constanța este de 4,66 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Oficial Prefectura Constanța

„Conform DSP Constanța, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în județul Constanța este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente.

O medie a ultimelor zile arată faptul că, în județul Constanța, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi).

Facem mențiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma națională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanța.

De asemenea, la nivelul județului sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creșteri: 28 de persoane la un club sportiv din județ și 20 de persoane la un cămin de bătrâni.”

Citește și: Fregata „Regina Maria” a ajuns în Portul Constanța! Mai mulți marinari, infectați cu COVID-19

Ti-a placut articolul?

Comentarii