Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EMA îndeamnă companiile farmaceutice să nu se concentreze asupra unui vaccin doar contra variantei Omicron

ro

19 Jan, 2022 10:44 1265 Marime text


Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) consideră că producătorii farmaceutici ar trebui să lucreze la mai multe vaccinuri actualizate împotriva COVID-19, nu doar la unul singur ser care să fie conceput pentru a combate tulpina Omicron, cea mai contagioasă variantă a virusului SARS-CoV-2, ci şi la versiuni de seruri care să ţintească o combinaţie de variante virale. 

„Aşadar, va fi la fel de important să avem în vedere nu doar un vaccin monovalent în acest moment, ci, poate, şi un vaccin bivalent sau multivalent", a afirmat Marco Cavaleri, directorul pentru strategie vaccinală din cadrul EMA.

Companiile farmaceutice au început deja remodelarea serurilor actuale pentru a combate varianta Omicron, devenită predominantă în mai multe zone ale  lumii. Printre producătorii de vaccinuri se numără Moderna, Pfizer-BioNTech și AstraZeneca, potrivit AGERPRES.

Ugur Sahin, CEO-ul companiei BioNTech, a pus sub semnul întrebării, săptămâna trecută, necesitatea de a dezvolta produse medicale concepute pentru mai multe variante virale, întrucât imunitatea împotriva Omicron oferă probabil protecţie şi împotriva variantelor precedente ale virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: unsplash.com/ Guido Hofmann
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii