Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nu contează pe cine ai în față (coronavirusul), important e cine îți e alături!

ro

04 Apr, 2020 00:00 6922 Marime text

Criza coronavirusului, care ne-a schimbat viața tuturor în această perioadă, a scos la iveală, la Constanța, încă o dată, solidaritatea sportivilor. Cine să știe mai bine decât ei ce înseamnă spiritul de echipă, ce înseamnă să-ți ajuți aproapele și ce înseamnă să lupți până la capăt și să le insufli această mentalitate și celor de lângă tine, indiferent de ce șanse ai și de cum decurge situația, la un moment dat?

În această perioadă grea, ajutorul e neprețuit. De orice fel. Fie bănesc, fie de altă natură. Fie că vine în sprijinul sistemului medical, fie în cel al oamenilor simpli, care întâmpină probleme. La Constanța, sportivii și cei care joacă alte roluri în lumea sportului au răspuns pozitiv imediat, dovedind o dată în plus că, făcând sport, deprinzi o lecție de viață și nu rămâi indiferent la suferința celui de lângă tine.

În rugby e o vorbă: Nu contează pe cine ai în față (adversarul), important e cine îți e alături (propria echipă)! Altfel spus, trecând în alt registru, extra-sportiv, ne confruntăm cu perfidul coronavirus și trebuie să fim o echipă. Adică solidaritatea să fie la cel mai înalt nivel. Iar sportul constănțean a dat un exemplu de implicare. Începând cu Simona Halep și ai ei bani îndreptați către spitale (la București și la Constanța) și continuând cu campania de strângere de fonduri (pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța) demarată, la Constanța, de alți sportivi și foști sportivi, care a avut ecou, și în rândul HC Dobrogea Sud, și al BC Athletic (care a răspuns prezent și la campania Dăruiește aripi) și al multor altora, structuri sportive sau la nivel individual.
Sau continuând cu demersul similar al CS Victoria Cumpăna, „Solidaritate sportivă Cumpăna“, pentru donații bănești. Sau continuând cu One Star Security și promoția OSS Fighters (prin Marius Gheorghe), alături (cu cantități însemnate de mâncare, apă și dezinfectant) de oamenii legii ce asigură climatul de ordine publică și de personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Constanța, acțiune în care este implicat și luptătorul și promotorul Alex Filip.

Sau continuînd cu cei doi sportivi, Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, care, în ultimii ani, s-au făcut cunoscuți ca temerari alpiniști amatori și care și-au oferit și ei sprijinul în lupta contra Covid-19. Sau continuând cu FC Farul, care a anunțat că donează către Spitalul de Infecțioase o parte din suma încasată în urma vânzărilor de pe magazinul online. Sau continuând cu Vasile Vicol, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, care i-a îndemnat pe micii luptători care au probleme în familie, în urma crizei coronavirusului, să apeleze, pentru ajutor, la el, îndemnându-i în același timp și pe alții, care pot, să ajute și ei.

Sau cu... sau cu... să-mi fie iertat dacă am omis pe cineva, acestea au fost primele exemple din lumea sportului care mi-au venit în minte, la Constanța. Important este însă că lucrurile s-au mișcat și că sportivii nu au rămas nepăsători într-un moment de mare cumpănă.


Citește și:

Handbal masculin Amânat de coronavirus, turneul Final Four al Cupei României se va disputa tot la Constanța

Lupta contra coronavirusului Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a inițiat campania de donații „Solidaritate sportivă Cumpăna“

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Cât de mult credeți că va afecta criza coronavirusului sportul constănțean?

„Uniți și solidari!“ FC Farul, în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în lupta contra coronavirusului

„În momentele de cumpănă, trebuie să ajutăm“ Solidaritate, la Constanța, în lupta contra coronavirusului. Campanie demarată de sportivi

Simona Halep donează bani pentru combaterea coronavirusului. Suma, direcționată către București și Constanța

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, expediție și în Munții Piatra Craiului „Noi suntem virusați deja. Virusul nostru este muntele“ (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii