Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:59 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP Constanța. Actele necesare suspendării temporare a măsurii de carantină

ro

16 Aug, 2021 15:13 830 Marime text
  • Pentru suspendarea temporară a măsurii de carantină, cei interesați vor transmite pe adresa de e-mail deciziicovid@dspct.ro următoarele acte necesare pentru obținerea derogării:

Acte obligatorii la orice derogare:
  • Cerere de suspendare a carantinei în care se expune motivul solicitării – cerere derogare carantină,
  • Dovada carantinării care se eliberează în punctul de trecere a frontierei.
  • Copii ale cărților de identitate ale persoanelor pentru care se solicită suspendarea carantinei.
  • Date de contact ale solicitantului (adresa de e-mail, nr. de contact).
Acte în plus, în funcție de motivul solicitării derogării de la carantinare:
  • Pentru părăsirea țării: data și după caz intervalul orar la care se intenționează trecerea prin punctul de frontieră, punctul de frontieră tranzitat, mijlocul de transport folosit (auto personal - nr.de înmatriculare; transport comun rutier sau feroviar, transport aerian - bilet de transport).
  • Pentru urgențe medicale: documente medicale justificative, dovada programării cu dată și oră, eventual interval orar la medic pentru investigații/tratamente sau proceduri medicale care nu pot fi amanate.
  • Pentru efectuare test RT-PCR COVID-19: dovada programării la unul din laboratoarele autorizate (pentru cei din zona roșie: a 8-a zi de carantină; pentru cei din zona galbenă: în oricare dintre zilele perioadei de carantinare).
  • Pentru alte evenimente: documente care să dovedească celeritatea derogării de la măsura carantinei (certificat de deces – pentru înmormântări; dovada programării la SPCLEP – pentru preschimbare documente de identitate, permise auto).
Actele se trimit numai online pe adresa de mail deciziicovid@dspct.ro.

Analiza și soluționarea cererii se efectuează în decurs de 12 ore de la depunere pentru zilele de luni - vineri și in decurs de 24 ore în timpul week-end-ului.

„Vă informăm că solicitarea nu va fi analizată până când nu se trimit toate documentele solicitate.

În urma analizei dosarului, suspendarea temporară se poate face doar de la măsura carantinei, nu şi de la măsura izolării.

Pentru informații suplimentare (altele de cele menționate mai sus) puteți apela numărul 0728111958”, transmit reprezentanții DSP Constanța.


Sursă foto: Facebook.com / Direcția de Sănătate Publică Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii