Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

ro

26 Mar, 2020 00:00 2790 Marime text

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion a solicitat în urmă cu două zile atât premierului României, cât  și ministrului afacerilor interne să dispună blocarea totală temporară a tuturor activităților neesențiale.

“Deși semnalele transmise de președintele Iohannis și de Guvern au fost în sensul luării unor măsuri ferme de blocare a activităților neesențiale, textul ordonanței militare publicate în Monitorul Oficial arată altceva. Românii, inclusiv persoanele de peste 65 de ani, pot merge la lucru la fel ca înainte, inclusiv în domenii care nu sunt vitale.
 
Domnule prim-ministru Ludovic Orban, domnule ministru de interne Marcel Vela, nu riscați viața românilor! În această perioadă ar trebui să rămână active doar activitățile strict necesare: domeniul energetic, telecomunicațiile, serviciile de utilități publice, unitățile care realizează alimentația publică, unitățile sanitare, farmaciile și celelalte unități/instituții care lucrează în regim de foc continuu. Restul trebuie să-și suspende activitatea.
Ce-i bazaconia aceea legată de permiterea joggingului și plimbărilor în apropierea locuinței? Ne-a apucat pe toți să facem mișcare tocmai acum? Iar Guvernul, culmea, ne încurajează să facem asta, exceptând aceste activități de la interdicția legală.
Aceste măsuri de restricționare luate cu țârâita, pas cu pas, nu pot funcționa. Guvernul vrea să fie popular pe termen scurt și să nu-i supere pe angajații firmelor private și ai instituțiilor publice care nu sunt vitale, dar va ajunge tot în punctul în care va dispune blocaj total. Mai bine luăm acele măsuri nepopulare acum, decât să le luăm mai târziu, cu costuri mult mai mari pentru sănătatea publică și, implicit, pentru economie.
 
Nu avem o imagine clară asupra transmiterii virusului, sistemul nostru medical nu este pregătit pentru un val de îmbolnăviri. De aceea trebuie să compensăm aceste lipsuri cu măsura distanțării sociale severe. Să te gândești că la noi lucrurile vor evolua diferit față de ceea ce se întâmplă în celelalte state ale lumii, cu mult mai puternice decât noi, este o naivitate!
 
O blocare totală a activității dispusă acum ne poate da o gură de oxigen și le poate oferi medicilor un răgaz pentru a-i putea trata pe cei aflați deja în suferință. Domnilor miniștri, nu căutați să fiți ”de treabă”, fiți responsabili și blocați temporar toate activitățile neesențiale, luând în acest timp măsuri suplimentare pentru sprijinirea firmelor și a angajaților afectați!", transmite deputatul într-un nou mesaj trimis guvernului României.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii