Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul de Constanța Mircea Dobre denunță afaceri cu pandemia de Coronavirus - „Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină?”

ro

26 Mar, 2020 00:00 2035 Marime text

Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate, spune deputatul Pro România, Mircea Dobre.
 
Vă reamintim că, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de săptămâna trecută, s-a aprobat actualizarea spațiilor de carantină la nivelul județului, după cum urmează: hotel Flora, stațiunea Mamaia - 355 de locuri, hotel Dunărea, Eforie - 700 de locuri, hotel Majestic, Jupiter - 356 de locuri și Sanatoriul Balnear Techirghiol - 800 de locuri.

“Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?
Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră.
Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu.
De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?”, întreabă parlamentul constănțean.
Mircea Dobre oferă și câteva exemple de unități de cazare ale statului care ar fi putut fi utilizare pentru carantină.

“Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă SA deține hotelurile: Hotel Ceres *** - Stațiunea Băile 1 Mai (județul Bihor) – 460 locuri cazare
De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km. Hotel Silvana ** -Stațiunea Buziaș (județul Timiș) – 200 locuri
De la aeroportul din Timișoara sunt doar 44 km.
Dacă trebuie să aterizeze în județul Constanța de ce Nu se folosesc hotelurile de mai jos?
Ministerul Justiției deține unitatea de cazare Flamingo din Eforie - 360 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Meridian (Mamaia) – 640 locuri
Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Diana (Saturn) – 434 locuri
Regia Autonomă "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat'' – Complex Doina (Neptun) – 450 locuri
Sanatoriul Balnear Mangalia – 200 locuri. Cerem Executivului să vină urgent cu explicații! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toți vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aștepta, în cel mai negru scenariu”, conchide Dobre.
 
Citește și:
 

Centre de carantină din județul Constanța - cine le administrează, cât costă o cameră și cine o decontează, cum au fost create și cui sunt destinate (documente)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii