Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COVID-19 Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală

ro

29 Oct, 2021 16:25 707 Marime text
  •  Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de COVID-19 
Ministerul Sănătății a repartizat astăzi 780 de flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcțiile de sănătate publică. Repartiția a fost făcută în funcție de numărul pacienților confirmați pozitiv COVID-19 și internați în secțiile de terapie intensivă în stare severă, care au nevoie de flux de oxigen, precum și în funcție de stocul existent de Tocilizumabum, la nivelul fiecărei unități spitalicești. 

Vor fi distribuite și 3.944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2, care au dezvoltat forme medii de boală. 

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a repartizat astăzi, 29 octombrie 2021, un număr de 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.

Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19  și internați în ATI la data de 27.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM S.A, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”).

Tot astăzi, Ministerul Sănătății va distribui și 3.944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2 pentru asisgurarea asistenței medicale necesare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii