Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:56 28 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir ajunge în spitalele care tratează pacienți cu COVID-19

ro

08 Nov, 2021 16:56 738 Marime text
Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

AStfel, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și  Favipiravir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, este vorba despre 5191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Ministerul Sănătății a semnat cu furnizorul un contract pentru 1500 de flacoane de 80 mg si 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab. Mîine dimineață, direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele SC Unifarm SA pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităților sanitare care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de  48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre MS și TERAPIA SA Cluj Napoca“ - se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Ti-a placut articolul?

Comentarii