Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienților infectați cu Sars-Cov-2. De unde pot ridica DSP-urile medicamentele

ro

17 Nov, 2021 11:07 1021 Marime text
  •  Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienților infectați cu Sars-Cov-2 
  • Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.
Ministerul Sănătății a repartizat 6639 flacoane de Remdesivir în 69 unități medicale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Mai mult, Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract pentru achiziția unui număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Iată comunicatul pus la dispoziție de Ministerul Sănătății 

Ministerul Sănătății a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie 2021, un număr de 6639 flacoane de Remdesivir în 69 unități medicale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată.

Mai mult, Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract pentru achiziția unui număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Sursa foto ( cu rol ilustrativ: Unsplash.com/ Dimitri Karastelev
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii