Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:34 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Un angajat al Penitenciarului Mioveni, unul al Penitenciarului Galaţi şi doi de la Penitenciarului Găeşti, confirmaţi pozitiv

ro

21 Jul, 2020 22:01 732 Marime text
 
  • Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul deținuților 
 
Administrația Națională a Penitenciarelor informează că, astăzi, un angajat al Penitenciarului Mioveni, un angajat al Penitenciarului Galaţi şi doi angajaţi ai Penitenciarului Găeşti au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.
 
Aceştia au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele administrativ şi operativ, cu purtarea echipamentului de protecție.
 
Din primele verificări, în niciuna dintre cele trei unităţi penitenciare, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor custodiate, acestea fiind monitorizate, în continuare, de către personalul medical.
 
Totodată, în toate cele trei unităţi, s-a acţionat cu echipe de la penitenciare spital, pentru dezinfectarea spaţiilor (căi de acces personal şi deţinuţi, birouri, zone comune).
 
Angajaţii identificaţi contacţi vor fi scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi înlocuiţi cu personal de rezervă, conform Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar. Administraţiile locurilor de deținere asigură informarea efectivelor cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, starea de spirit a deţinuţilor fiind corespunzătoare.
 
În continuare, se aplică recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, protejarea personalului şi a persoanelor private de libertate constituind o prioritate în acest context epidemiologic.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii