Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carantină parțială. Monitorizare aeriană în localitatea constănțeană Cuza Vodă (video)

ro

27 Apr, 2020 19:29 2585 Marime text
Potrivit Comunicatului de presă nr. 46 din 21.04.2020, al Prefecturii Constanţa, a fost instituită carantină parțială în localitatea Cuza Vodă.

O parte importantă din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed ARAFAT.

Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanța, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităților, a fost realizat un screening al populației din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie. În urma acțiunii desfășurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezența virusului SARS-CoV-2.

Imaginile sunt filmate cu un elicopter al Inspectoratului General al Aviației, din cadrul M.A.I, care survolează zonele de interes și care sprijină dispozitivele, cu imagini de ansamblu. Monitorizarea aeriană de la Cuza Vodă face parte, așadar, dintr-o acțiune amplă, desfășurată la nivel național.

În cazul localității Cuza Vodă, scopul este acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile impuse prin instituirea carantinei. Astfel de acțiuni vor avea loc periodic, până la ieșirea din starea de urgență, a transmis prefectul George Niculescu.


Citește și:

Coronavirus județul Constanţa. Carantină parțială în localitatea Cuza Vodă (video)

Deputatul Bogdan Huțucă (PNL) “Ceea ce vedem în Cuza Vodă este un efect foarte clar al nerespectării carantinei. Acest caz va servi drept exemplu tuturor”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii