Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila recomandă purtea măștii de protecție în spațiile închise (VIDEO)

ro

18 Feb, 2022 15:25 1426 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a recomandat românilor, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi, să poarte în continuare masca de protecţie, cu precădere în spaţiile închise. 


Alexandru Rafila face apel la populație şi să aibă un comportament precaut, explicând că recomandările specialiştilor trebuie să primeze faţă de dezbaterile despre constituţionalitatea unei măsuri.


„Eu vă încurajez să purtaţi masca în continuare până când ştiu sigur că situaţia din spitale a ajuns la normalitate şi practic transmiterea comunitară se opreşte în România. Este o recomandare şi cred că recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice în argumentaţie decât dezbaterile pe baza unei prevederi legată de o ordonanţă şi constituţionalitatea ei", a declarat ministrul Sănătăţii, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi.


Acesta a adăugat că discuţiile legate de constituţionalitatea unei ordonanţe nu au legătură cu sănătatea publică, comportamentul precaut şi utilizarea măştii reprezentând principalele măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, potrivit AGERPRES.
 

„Este discuţia aceasta legată de constituţionalitatea unei ordonanţe de urgenţă, constituţionalitatea şi o problemă formală dacă vreţi de procedură nu au legătură cu sănătatea publică. Trebuie toţi să fim conştienţi, să încercăm să limităm transmiterea bolii, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi şi lucrul acesta ne va duce cât mai repede la normalitate", a menţionat ministrul Sănătăţii. 

foto: unsplash/ Anshu A

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii