Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila, precizări despre relaxarea restricțiilor în contextul pandemiei (VIDEO)

ro

16 Feb, 2022 20:57 1278 Marime text


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 16 febraurie, într-o conferință de presă, că se vor putea analiza ridicarea anumitor restricţii atunci când în România se va înregistra un trend descrescător constant al numărului de persoane internate în secţiile ATI.

„Noi ne-am detaşat de la numărul de cazuri şi de la rata de incidenţă, cum au făcut majoritatea ţărilor din UE. Aţi remarcat ţări care, în ciuda faptului că au numeroase cazuri, au relaxat măsurile.

Luni, când am făcut conferinţa aceea de presă la Ministerul Sănătăţii, am venit şi cu nişte exemple punctuale, de exemplu Danemarca, şi vedeaţi acolo că numărul de cazuri la terapie intensivă era mic”, a explicat ministrul.




Acesta a precizat că vor fi luate măsuri de relaxare similare celor din Uniunea Europeană când se va atinge o anumită limită în ceea ce privește internările. 

„Vom face acelaşi lucru şi când vom avea un trend descrescător constant în secţiile de terapie intensivă şi, eventual, vom atinge o anumită limită, să spunem 50% din capacitatea alocată, putem să ne gândim la ridicarea anumitor măsuri de restricţie.

Categoric, nu o să fi o decizie a Ministerului Sănătăţii exclusiv, noi venim cu fundamentarea din punct de vedere tehnic, trebuie să fi o decizie a Guvernului României", a afirmat Alexandru Rafila. 

foto și video: YouTube/ Guvernul României

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii