Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:38 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacie abandonată în Constanţa, loc de joacă şi odihnă pentru zeci de pisici (galerie foto + video)

ro

19 Oct, 2016 00:00 3545 Marime text


În prezent, pisicile se numără printre cele mai populare animale de companie din lume. Originea primelor pisici domestice este învăluită în mister, aşa cum este şi proprietarul unei Dacii abandonate în Constanţa.
 
În urma articolului „Maşini abandonate, ridicate, azi, la Constanţa”, publicat în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, un cititor ne-a sesizat că, pe Prelungirea Topolog, o Dacie abandonată a devenit locul de relaxare şi joacă pentru mai multe pisici, reprezentând, în cuvintele cititorului, „un adevărat focar de infecţie”.
 
Pisici lângă maşină, sub maşină, în maşină. Ce mai, avem de-a face cu o Dacie populată de pisici!
 
Contactaţi de redactorii ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa ne-au spus că vor demara procedura de ridicare a autovehiculului la care facem referire.

Ridicare pas cu pas  În urma sesizării de ieri, poliţiştii locali se vor deplasa la faţa locului, urmând să constate dacă autovehiculul este propriu sau impropriu circulaţiei pe drumurile publice. Dacă îndeplineşte condiţiile, se aplică pe parbriz o somaţie prin care i se solicită proprietarului ridicarea maşinii într-un termen de zece zile, timp în care poliţiştii întreprind activităţi de identificare a acestuia. După expirarea termenului de zece zile, dacă cel în cauză nu a dat curs somaţiei, primarul municipiului Constanţa îl va soma prin scrisoare recomandată cu aviz de primire ca în termen de cinci zile să ridice autovehiculul de pe domeniul public sau privat.
 
Dacă nici atunci maşina nu este ridicată, pe baza referatului întocmit de poliţiştii locali, primarul emite o dispoziţie prin care declară autovehiculul în cauză ca fiind abandonat şi dispune ridicarea, transportarea şi depozitarea acestuia. Taxa de ridicare este de 504 lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii