Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii cer reabilitarea tuturor trotuarelor. Ce se întâmplă odată cu modernizarea lor. Toţi şoferii vor fi afectaţi (galerie foto)

ro

15 Aug, 2019 00:00 2848 Marime text
Primăria Constanţa anunţă constant, de o perioadă, faptul că sunt asfaltate străzile şi refăcute trotuarele de pe mai multe artere din municipiu. De altfel, aspectul oraşului prinde contur de la o lună la alta, mai ales că trotuarele sunt delimitate de stâlpişori, pentru a nu mai permite autoturismelor să fie parcate pe trotuare.
 
Totuşi, mulţi constănţeni sunt nemulţumiţi de faptul că există zeci, chiar sute de trotuare ce nu sunt avute în vedere de Primărie. Un astfel de exemplu a fost dat de un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa, care a precizat că în zona fostelor angrouri, pe strada Comarnic, nu a fost văzut picior de muncitor al Primăriei. Oamenii cer, astfel, intervenţia municipalităţii pentru rezolvarea problemei trotuarului.
 
„Rog persoanele responsabile să ia în considerare şi străzile unde acestea nu locuiesc sau pe care nu se plimbă în mod frecvent. Vă propun spre analiză şi reabilitare trotuarele de pe strada Comarnic, zona fostelor angrouri. S-au construit multe case în zonă, dar Primăria Constanţa este total absentă din peisaj. Chiar aşa de greu şi de scump este să refaci un trotuar? Chiar nu vreţi să lăsaţi ceva bun în urma voastră?! De ce va bateţi joc de cetăţeni, de unde vine ignoranţa voastră?!”, este mesajul unui constănţean, transmis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Primăria Constanţa a punctat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, prin reprezentantul Adriana Deoancă, faptul că toate trotuarele din oraş sunt luate în considerare. „Vor fi reabilitate, rând pe rând, toate trotuarele din oraş, inclusiv cel de pe strada Comarnic, însă în timp. Ceea ce este important este că oamenii trebuie să înţeleagă că, odată reabilitat trotuarul, vor fi montaţi stâlpi pentru delimitarea şoselei de trotuar, ceea ce înseamnă că nu vor mai putea parca maşina pe trotuar”, a precizat Adriana Deoancă.
 
Aşadar, în majoritatea zonelor din oraş, oamenii îşi urcă autoturismele pe trotuar, din lipsa spaţiului din propria curte sau de teamă ca acestea să nu fie atinse de alte maşini. Însă, odată ce vor fi modernizate trotuarele, locurile de parcare improvizate vor dispărea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pisica Iulica 15 Aug, 2019 11:27 Va multumesc din suflet pentru prezentarea cazului semnalat de catre mine! Pacat ca nu ati mers mai departe de angrouri in zona unde s au construit case noi. Oricum, pozele sunt suficient de elocvente. Sunt sigur ca cei de la Primarie habar nu aveau de situatie desi le-am semnalat problema in urma cu un an si ceva. Raspunsul venit atunci a fost ca aceasta strada nu este prevazuta pentru reabilitare in urmatorii ani. Curios este ca acum spun contrariul...