Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 232 – 19.08.2022. Astăzi sărbătoresc psihologia

ro

19 Aug, 2022 10:26 1541 Marime text



Continui cu revelația parabolelor din ziua de ieri, explorând o carte pe care am neglijat-o, pentru că nu am avut ”traducerea” sa corectă.
Cea mai interesantă și utilă carte scrisă vreodată.
Biblia.
Biblia este o carte de psihologie
Nu o spun eu. O spun oameni înțelepți, care au studiat-o din scoarță în scoarță, au meditat în baza ei și au trecut dincolo de înțelesurile sale ”ad literam”.
https://www.youtube.com/watch?v=SZfYrLbTZLY
”Căci iată că Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru” Luca 17, vers 21
Se pare că sensul căutărilor a fost dintotdeauna către interiorul nostru, către modul în care funcționează biologia și energetica noastră interioară.

Aflăm în cursul acestei existențe pe care o numim „viața mea” de părți componente interioare despre care nu știm la venirea pe lume. Și care ne sunt ascunse (ocultate), în cadrul existenței materiale zilnice obișnuite.
Dar cumva, prin suferință, prin încercări, prin provocări ale destinului, acea parte din noi necunoscută nouă înșine, se revelează și ne silește să îi dăm atenție.
Sufletul ne cheamă.

Înțelepții lumii ne-au lăsat hărți detaliate pentru ceea ce se întâmplă atunci când partea ”dreaptă” a creierului, emisfera dreaptă, preocupată de conexiunea cu lumea necunoscută a imaginației și spiritului, sediul Sufletului, se trezește și devine activă.
Emisfera dreaptă nu comunică în cuvinte, ci în imagini, senzații, culori și povești.

De aceea, toate hărțile pentru emisfera dreaptă sunt pline de simboluri.
Când cineva citește în Biblie (sau în orice altă parte) întâmplările alegorice sau metaforice descrise, la nivel de emisferă stângă (logică, rațională), vede doar întâmplări ”ad literam” (animale, oameni, locuri, tufișuri în flăcări, mări care se separă în două etc).
Când le interpretează cu emisfera dreaptă, realizează că sunt ghidaje pentru momente dificile ale vieții.
Întrebarea cu sens pe care și-o pune cineva care deschide Biblia într-o perioadă de încercări este: Ce înseamnă asta pentru mine ACUM?
Emisfera stângă este mintea, rațiunea, logica, descrierea ad-literam.

Emisfera dreaptă este imaginația, creativitatea, simbolica, interpretarea.
”Cuvintele mele sunt Spirit” spune Iisus – înseamnă că vorbele sale nu sunt pentru minte, sunt pentru Spirit, pentru Emisfera Dreaptă, pentru a le decoda simbolurile și sensurile pentru fiecare, în momentul în care le citește.

Toate poveștile din Biblie sunt despre Christul interior universal și trezirea sa.
Biblia este o imensă carte de psihologie, care ne ajută să trecem de încercările la care suntem supuși, în procesul de creștere dinspre partea stângă (animalică, materială, de supraviețuire și individualistă) înspre cea dreaptă (Divină, senzitivă, evolutivă și colaborativă).
Procesul de creștere interioară este declanșat de o crucificare simbolică, o moarte interioară. La un moment dat, toți ne regăsim ”pe cruce”, răstigniți de încurcăturile minții și ale Ego-ului individual.

Psihologii asistă de multe ori acest proces, observând cum personalitatea (Eu-l individual, format în lumea materială) este pus pe cruce și omorât.
Mor pretențiile, nemulțumirile, mofturile, răsfățul, hachițele, meschinăriile, trufia, vanitatea, lăcomia, impulsurile răutăcioase.
Moare separarea și nevoia de a fi special, de a fi ”altfel” decât ceilalți.
Moare ”Ego-ul” de fetiță sau băiețel răsfățat și plin de fițe.
Mintea primește coroana cu spini, pentru toate gândurile sale de separare. Țepii gândurilor sângerează la propriu corpul fizic.
Mâinile sunt bătute în cuie pe cruce pentru a ne opri din făcut, din adunat, din acumulat, din depozitat și monetizat, din umblat pe butoane și ecrane. Mesajul este: mai stați locului, mâini prea active
Picioarele sunt și ele bătute în cuie pentru a ne opri din alergare și din a tot fugi, mai ales de noi înșine.

Odată crucificați, când nu mai mișcăm, nu mai gândim, stăm nemișcați pe cruce, atenți la gândurile oribile pe care le-am hrănit o viață, ce sunt adevărați țepi dureroși, conștienți de epuizarea pe care am adus-o în corpul nostru, de comportamentele dăunătoare în care ne-am lăsat prinși (cei apropiați ne-au lăudat și adulat, tot cei apropiați ne-au torturat și crucificat) – constatăm că nu suntem mai presus de hoții de rând sau alți infractori.
În ignoranța și necunoașterea noastră, permitem minții noastre să fie un judecător mai rău decât Pilat, Ana sau Caiafa. Constatăm asta când suntem pe cruce – când suntem în momentul de transformare al vieții noastre – când Viața ne țintuiește pe loc.
Care este soluția în acel moment?
IERTAREA DE SINE.

Psihologic, este singura soluție în momentele de criză personală umană intensă.
Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac – spune Christul interior.
Și apoi acceptare și așteptare. Stai și aștepți. Să moară complet partea de Separare din tine, să se termine lupta inutilă cu ”Eu sunt.....” și să se facă tăcere.
Și apoi, după 3 zile și 3 nopți (cicluri de tăcere) ceva din interiorul nostru preia locul liber lăsat de dispariția Ego-ului și Separării.
Lumina, Divinul, Totalitatea.
Noi murim pentru minte și înțelesurile sale, când nu mai credem poveștile sale meschine, și apoi suntem resuscitați și înviați ca și Christul interior, care este Spirit. După orice problemă care ne crucifică, murim ”ai minții” și ne re-naștem ”ai Spiritului” (dacă rămânem în viața biologică, desigur).
Asta este psihologia cu sens a crucificării, nu povestea ad literam a Bibliei, ecranizată pentru sperierea copiilor naivi, care nu înțeleg nimic din ea.

Astăzi sărbătoresc psihologia pentru că învăț continuu, deschid ochii, înțeleg mai mult și mai mult, zi după zi, pe măsură ce radiațiile ne coc, ne încing și ne prăjesc la foc mic.
În acest week-end, duminică pe 21 august avem un traseu inițiatic în zona Peșterii Dâmbovicioarei.
În Biblie, toți înțelepții (Moise, Iisus) merg ”la munte” și acolo au ”revelații”.

Muntele este o parabolă a părții mai înalte din noi, care poate fi accesată doar prin liniște mentală și meditație.
Urmează să mergem la munte, să ne acordăm la liniștea locului, la liniștea din noi, să spălăm gândurile și energia de frecvență joasă care este adusă la suprafață de radiații și să continuăm procesul de creștere.
https://www.eduvisionlearning.ro/course...
Astăzi sărbătoresc psihologia trăită direct, ieșind din cărți și mergând în Natură, simțind și trăind corporal, integrând mental și digerând cele aflate, unind mintea cu inima, corpul cu Sufletul și regăsind întregul interior: Divinul și lumina călăuzitoare.
Să avem cu toții o altă zi fabuloasă.
Cu iubire, tuturor

Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii