Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 1 – a doua parte – ziua 2. 13 ianuarie 2024. Energia crește pas cu pas.

ro

13 Jan, 2024 14:14 673 Marime text
 
Valul 1 – a doua parte – ziua 2
13 ianuarie 2024
Energia crește pas cu pas.

La fel cum se mai stabilizează și confuzia și haosul curățeniei interioare.
Structurile existente devin mai clare și putem să vedem următorii pași mai ușor.
În corpul nostru, vitaminizarea și mineralizare sunt procesele care funcționează cel mai bine în acest moment. Nu sunt singurele, dar în această perioadă, în acest anotimp, sunt cele mai importante.

Vitaminele liposolubile, precum este vitamina D, sunt foarte importante în funcționarea sistemului endocrin. Mulți biochimiști vorbesc despre vitamina D3, în special, ca despre o substanță cu acțiune ”pseudo -hormonală”, ce influențează aproape întregul corp.
Vitamina D3 este îndeosebi importantă pentru tiroidă și buna sa funcționare, cât și pentru para-tiroide și echilibrului calciului în corp.

Cu un nivel scăzut de vitamina D3, funcția tiroidiană șchioapătă. Glanda devine mult mai vulnerabilă la restul de substanțe care îi blochează funcția (lactatele, glutenul, radiațiile, poluarea cu substanțe tip halogen – bromuri, cloruri etc), dar și la emoțiile ce o afectează. Tiroida este mult afectată de indecizie și de stările de ”plâns în gât” (jeluirea neputințelor și greșelilor).
Vitamina D3 are un efect important asupra imunității, asupra metabolismului (greutatea corporală depinde de echilibrul său) și asupra stabilității sistemului osteo-muscular. Dar și fermitatea pielii, precum și starea părului depind mult de prezența sa în cantitățile necesare.

Statul prelungit la computer, cu ochii continuu în ecrane, duce inevitabil la lipsuri importante de vitamina D3.
Vitamina D3 ajuta la absorbția și buna folosire a calciului de către toate celulele corpului, iar prezența vitaminei K2 este cea care ajută la intrarea calciului în oase și reglarea pierderilor osoase ce pot apare. Așadar, cuplajul Vitamina D3 și K2 reprezintă soluția cea mai la îndemână pentru o suplimentare (mai ales la luna în creștere) a rezervelor mai scăzute de vitamine liposolubile.
De ce se numesc liposolubile? Pentru că se dizolvă în grăsimi, nu în apă.

De aceea administrarea lor nu se face pe stomacul gol, ci după o masă în care am consumat și ceva grăsimi (măsline, avocado, puțin ulei de măsline, unt sau pește).

Nu se administrează după masa de seară, pentru că grăsimile sunt sursă de energie.
Este posibil sa aveți chef de treabă, câteva ore după doza de vitamina D3 și nu cred că de asta are nevoie corpul la 9.00 sau 10.00 seara.

Astăzi, de luna în creștere, administrarea de vitamina D3 suplimentar reprezintă cea mai bună idee posibilă, pentru susținerea corpului în timpul pantei ascendente a valului de energie.
Care sunt sursele principale de vitamina D?

Discutăm despre ele mâine.
Să avem o altă zi eficientă și cu multă sănătate (asta va fi deviza perioadei).

Să ne îngrijim de corpul fizic,

Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii