Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii (ziua 13 din 22)

ro

03 Sep, 2020 08:53 2637 Marime text
Serviciile

Pe lângă daruri și cadouri, unele din cele mai puternice gesturi de iubire sunt ”serviciile”. Tot ceea ce oferim noi celorlalți din jur - abilitățile, cunoștințele și deprinderile noastre.

Când o mamă gătește mâncare pentru copiii ei sau o soție îi pregătește cina soțului, ea își oferă serviciile de gospodină și bucătărească, pe lângă iubirea și grija personală.

Când un bărbat merge la serviciu și transformă eforturile și cunoștințele sale în bani, cu ajutorul cărora oferă familiei sale un cămin confortabil sau resurse pentru petrecerea unei vacanțe într-un loc exotic, el își oferă serviciile celor iubiți.

Când un copil acceptă să meargă la școală, să învețe în modul în care este ghidat și să respecte regulile impuse de adulți, își oferă serviciile sale la contribuția echilibrului familiei.

Limbajul iubirii sub forma ”serviciilor” este foarte des întâlnit, mult folosit și puțin conștientizat.

Nu realizăm cât de mult beneficiem de serviciile celor din jurul nostru, mai ales a celor apropiați, decât atunci când ele nu mai sunt.

Am văzut adesea cum plecarea unui membru al familiei care oferea servicii pentru toți ceilalți duce la un gol greu de acoperit, mai ales când ceilalți nu au abilitățile antrenate și exersate să-l poată suplini.

Și pentru femei, dar mai ales pentru bărbați, limbajul de iubire sub forma ”serviciilor” este cea mai puternică exprimare a iubirii. Dacă astăzi vom conștientiza acest lucru, descoperim cum primim declarații de iubire de la toți și toate.

Un om care ne ține ușa când intrăm (”un domn”, cum îi spunem tăcut în mintea noastră), o persoană care ne dă o indicație într-un loc necunoscut, un funcționar public care ne îndrumă în rezolvarea unui dosar complicat, dar și un partener care ne ajută să facem curat în casă, să facem cumpărături sau să pregătim masa - ne oferă declarații de iubire, NU servicii.

Da, sunt declarații neverbalizate, dar in Limbajul de iubire ele sunt la fel de importante precum vorbele și tonul blând.

Putem oare să privim lumea în acest fel, astăzi?

Haideți să declarăm ziua de 3 septembrie ZIUA SERVICIILOR DIN INIMĂ și orice facem astăzi să fie însoțit de un zâmbet pe buze și de un ”te iubesc” tăcut (dacă este posibil, el poate fi și rostit cu voce tare).

Când plouă afară și grădina noastră este udată, Cerul ne face un serviciu la momentul potrivit.

Când suflă vântul în palele morilor eoliene și furnizează curent electric pentru casele noastre, Vântul ne face un serviciu și ne susține în viața zilnică.

Elementele lumii - apa, focul, aerul și pământul ne oferă continuu servicii = declarații de iubire, de câte ori le folosim de-a lungul zilei.

Puteți să simțiți acest Limbaj al iubirii astăzi?

Când ne spălăm pe mâini sau facem duș, să ne amintim de serviciile pe care ni le furnizează apa zilnic. Ce declarație de iubire!

Când dăm foc la aragaz, pentru a încălzi mâncarea sau dacă aprindem un foc în sobă ori șemineu, să știm că serviciile oferite de bunicul foc sunt tot declarații de iubire.

Dacă simțim vântul și curenții de aer cum poartă frunzele în jurul nostru, să ne amintim de serviciile oferite de respirația vieții. Și să iubim chiar viața ce respiră prin noi.

Iar cu fiecare pas pe care îl facem pe pământ, în încălțările oferite generos de creatorii de pantofi (alte declarații de iubire), ne conectăm cu planeta ce ne găzduiește și ne acceptă cu tot ce suntem.

Pe 3 septembrie, în ziua 13 a Jocului Limbajul Iubirii, folosim ”serviciile” pe care le oferim celorlalți și pe care le primim de la totul din jurul nostru să ne amintim de câtă iubire circulă continuu în lume.

Conștientizarea conexiunilor dintre noi și a rețelei imense din care facem parte ne ajută să ne poziționăm mai ușor în Joc.

Ce suntem altceva, dacă nu Iubire?
Unde putem să fim dacă nu în Iubire?
Există un alt loc?
Mulțumesc că suntem împreună pe drum!
Să aveți o altă zi frumoasă și împlinitoare.
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii