Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Puterea cuvintelor (ziua 11 din 22 zile - jumătatea distanței)

ro

01 Sep, 2020 10:40 1383 Marime text
Continuăm Jocul Limbajul Iubirii
Ca în orice joc, oamenii sunt de acord cu regulile de Joc și le aplică în mod repetat, căutând să obțină rezultate.
Care este rezultatul pe care îl urmărim în Jocul Limbajul Iubirii?
Comunicarea clară, armonioasă, deschisă și autentică între două sau mai multe persoane și obținerea unei stări interioare / exterioare numită IUBIRE.
Iubirea este O ENERGIE de coerență, care ține Universul laolaltă, ține oamenii unul lângă altul, ține speciile unele lângă altele și permite planetei Pământ să se învârtă în jurul Soarelui.
O să-mi spuneți că asta este forța gravitației.
Oare IUBIREA nu este ȘI forța gravitației, iar oamenii de știință încă nu au realizat asta?
Ce face iubirea? ATRAGE și APROPIE oamenii unii de alții, încât aceștia încep să călătorească prin viață împreună.
Întocmai precum soarele și planetele din sistemul solar. Sau pământul nostru și satelitul său, luna.
Ce face opusul iubirii, frica? Separă, împrăștie și dispersează oamenii, îi lasă singuri și izolați. Adică exact ce face, probabil, o forță anti-gravitațională (ca într-o gaură neagră).
Mintea este principalul instrument de interpretare a percepției lumii și sediul unei părți din forța gravitațională umană numită IUBIRE.
De aici provin cuvintele și limbajul cu toată forța lor.
Un citat din Evangheliua după Ioan, pentru ziua de astăzi:
”Dacă vei sufla în scânteie se va aprinde și de vei scuipa peste ea se va stinge. Amândouă ies din gura ta. Lovitura biciului face vânătaie, iar lovitura limbii frânge oasele”.
Puterea cuvintelor construiește sau distruge relații. Dar poate și învia sau omorâ oameni. Sunt multe dovezi în acest sens.
În Jocul Limbajul Iubirii am discutat despre diferite modalități plăcute de folosire a cuvintelor: complimente, aprecieri, încurajări, declarații și destăinuri.
Dar și despre tonul (muzicalitatea) rostirii cuvintelor și conținutul declarațiilor (pozitiv și suportiv).
Cuvintele rostite au putere.
Deși limbajul verbal este automat și fiecare dintre noi posedă TICURI și REPETIȚII automate.
Astăzi vă invit să fiți atenți la aceste AUTOMATISME (”știi?, deci, am înțeles, ei na, pe bune?” și multe altele, mai. plăcute sau mai neplăcute). Cuvinte pe care le ”scăpăm” în discuția cu alții, mai ales când suntem înfocați sau concentrați pe mesaj, nu pe forma de transmitere a lui.
Am stat la o terasă lângă o masă la care erau patru bărbați de vârstă medie, care discutau între ei, amical și prietenesc, și la fiecare propoziție adăugau automat cuvinte agresive, porcoase și injurii, transformate în modalități de subliniere a replicii. Era atât de automată această folosire de cuvinte de vibrație joasă, încât întreaga conversație părea o cascadă de injurii, greu de suportat pentru urechile celor din jur. Iar celor patru bărbați, relaxați și servind o bere, li se părea ”un normal”.
Fără să-și dea seama, au agresat verbal toată lumea din jur, care își căuta mese cât mai departe de ei.
În mod inconștient, creăm conflicte și devenim AGRESORI, dacă nu avem grijă de obiceiurile noastre verbale, de ticuri și repetiții și dacă nu devenim CONȘTIENȚI de impactul produs în jurul nostru.
Ideal, fiecare dintre noi poate trece prin lume delicat, fără să lase urme și fără un impact agresiv pe drumul de trecere. Ca pe o potecă de munte, unde nu lăsăm hârtii, pungi de plastic sau alte deșeuri. Rămâne doar iarba călcată de pașii noștri, ca semn al trecerii pe acolo.
La fel, când ne mișcăm printre oameni, dacă folosim puterea cuvintelor pe post de ”lanțuri” de prindere, reușim să depășit perioade dificile, relații încordate și activități provocatoare, fără să pierdem prea multă energie.
Haideți să ne observăm AUTOMATISMELE verbale, repetițiile și mai ales, posibilele agresări ale celor din jur, făcute fără voia noastră, din grabă și din pripeală.
Doar să ne observăm.
Ce repetăm cel mai frecvent astăzi?
Pentru că Jocul nostru înseamnă CONȘTIENTIZARE
Iar conștientizarea este primul pas spre schimbare.
Jocul iubirii continuă, chiar dacă am intrat în luna septembrie și tot corpul nostru ȘTIE că urmează toamna.
Vara s-a terminat, deși căldura ei încă ne bântuie în anumite locuri.
Dar corpul începe ”pregătirea” de toamnă.
Să suflăm viață peste obiceiurile noastre pozitive și să le stingem, pe cele mai puțin dezirabile, observându-le, vânându-le și schimbându-le, de câte ori este posibil.
Schimbările de anotimp sunt normalul naturii.
Schimbările de frecvență vibratorie sunt normalul naturii omenești.
Jocul Limbajul Iubirii pune o sămânță de iubire pentru fiecare dintre cei care intenționează să schimbe frecvența de emisie.
Folosim astăzi puterea cuvintelor pentru a ne observa repetițiile și fixitățile.
Să aveți o zi însorită,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii