Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 05 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 2.03.2023. 2 (doi). Prima dublare. Unul s-a împărțit în doi

ro

02 Mar, 2023 11:45 861 Marime text
Dacă unul însemna Tatăl, doi înseamnă Mama, partea feminină, opusul lui 1, contradicția și principiul mișcării.
 
Unu stă bine-mersi, nemișcat, în repaus, relaxat și fără nicio treabă. Când vine al doilea și apare o relație, aici începe frecușul, conflictul, dinamica.
Cuvântul cheie al oricărei relații este ”conflict” sau ”dinamică”.
 
Este interesant să observ ”povestea romantică” din capul oamenilor, care caută ”relația perfectă”, partenerul ideal, sufletul pereche și multe alte basme și telenovele. Mass media face o treabă minunată, programând mințile noastre cu posibilitatea existenței unei relații ideale între Făt Frumos și Ileana Cosânzeana.
 
Vă rog să vă uitați astăzi în oglindă și să constatați că NU sunteți nici Făt Frumos, nici Ileana Cosânzeana. Vă declar oficial că Moș Crăciun, Făt Frumos și alte personaje de basm NU există în lumea reală, a oamenilor maturi, care înțeleg Logica vieții.
 
Numerologia ne oferă o cheie interesantă pentru a înțelege dinamica vieții așa cum este.
 
Numărul 2 are o formă de cârlig și înseamnă ”agățare”, atașament, așteptări și mai ales, dependențe.
 
În cartea lui Valeriu Pănoiu – Numerologia, next level, next generation, la pagina 151 citim multe informații despre numărul 2.
 
”Numărul 2 are energie de agresivitate, dinamism, stare de dualitate. 2-ul este numărul sufletului care cuprinde sensibilitatea, delicatețea, dulceața, răbdarea, este sufletul matern care poartă în corp fructul iubirii, adică copilul, oferindu-i hrană, susținere, afecțiune, protecție. Cu toate că numărul 1 este numărul arhetipului masculin, numărul 2 este cel care dă cea mai puternică energie, întrucât energia feminină este mai puternică decât energia masculină. 2-ul întotdeauna va domina numărul 1, de fapt, numărul 2 este singurul număr care îl domină pe 1.
....
Cauzele spirituale ale afecțiunilor numărului 2:
 
- Dependența de cei din jur, care aduce lecția iubirii de sine; ca să iubim, trebuie să învățăm să ne iubim mai întâi pe noi
 
- Inhibarea sentimentelor și a emoțiilor: cei care au foarte multă energie a numărului 2 vibrează pe energie de simțire, iar inhibarea sentimentelor și emoțiilor conduce la boală sau la depresie pentru ei. De ce? Pentru că mama (2 este energia maternă) oferă afecțiune unui copil, iar copilul mic simte, nu gândește, iar dacă funcția simțirii este inhibată, se ajunge la depresie. Cei care sunt pe frecvența numărului 2 sunt plini de imaginație, sensibilitate, au nevoie de povești, de artă, de sentimente. Lipsa acestor dimensiuni din viața unui 2 conduce la somatizări, printre acestea numărându-se acumularea de kilograme, care sunt, evident, o formă de protecție.
 
- Confundarea iubirii cu posesivitatea, mai ales în cazul mamelor care își hiper-protejează copilul. La cei care au energia numărului 2 mama poate să fie absentă sau poate exista în multe figuri materne protectoare (mama adoptivă, mamă vitregă, bunică, bonă etc)
 
Numărul 2 răspunde de fiziologia umorală, deci de toate lichidele din corp. De asemenea, structurile moi ale corpului sunt pe frecvența acestui număr (gingiile, de exemplu).
 
Stomacul este organ al numărului 2, la fel și sânii, cei care asigură prima relație de hrănire a copilului de către mamă.”
Foarte interesante informațiile din cărțile de numerologie
 
Dacă ne uităm și în viețile noastre, ne putem găsi propriile exemple ale numărului 2.
În noi înșine, cele două părți: cea animalică, instinctivă, grosieră și sălbatică, și cea numită ”umană”, mai subtilă, blândă și diafană.
Tot în interiorul nostru, însușirile noastre vibrațional pozitive (bunătate, blândețe, amabilitate, mulțumire, recunoștință, afecțiune) și însușirile vibrațional negative (iritare, frustrare, tristețe, anxietate, posesivitate, vinovăție, nemulțumire etc).
 
Existența celor două părți din noi creează VIAȚĂ, energie și dinamică. Dacă dorim să atrofiem o parte, să o ascundem sau să o negăm, produce singuri dezechilibre majore în viață. Nimeni nu poate fi DOAR pozitiv sau DOAR negativ. Pentru că dinamica vieții presupune să împletim cele două părți din noi, armonios și ritmic, precum firele de mărțișor alb-roșii, prin care Sărbătorim venirea primăverii.
 
În viața noastră suntem în multe relații duale: cu frați/surori (dacă suntem doi la părinți), cu prieteni / parteneri, cu copii, cu proprii părinți, cu șefi sau colegi la muncă.
 
Orice conflict în viața noastră vine dintr-o relație. Adică atunci când sunt 2.
 
Când vreau să obțin ceva de la cineva și primesc un ”nu”, începe jocul numit ”manipulare” (cum îl conving să spună ”da”) sub toate formele sale sociale (amenințare, lingușire, șantaj, negociere, povestire, trezirea milei, inducerea vinovăției).
Observați astăzi energia lui 2 martie, a cifrei 2, a dualității, în fiecare relație în care vă aflați. Cum vă descurcați cu propriile voastre abilități de manipulare?
 
Cât de buni sunteți la poveștile pe care le spuneți celorlalți (și vi le spuneți în cap) pentru a căpăta ceea ce doriți?
Cât de mulțumiți sunteți când ați obținut ceva?
 
Gradul de mulțumire al realizării a ceva vă indică faptul că ceea ce ați primit era ce aveați nevoie, sau doar o poveste a minții, la care ați cedat, din inerție sau la presiunea socială.
 
2 este cifra experimentării. A trăirii în corp. A nașterii de proiecte, de aventuri. A explorării vieții prin cunoaștere directă. Vă invit astăzi să vă bucurați de frumusețea acestei zile de primăvară. Baba cifrei 2 este blândă, protectivă, amabilă, ca orice mamă, dar atenție la furtunile ce apar din senin, dacă nu vă conformați așteptărilor sale.
 
2 ne învață iubirea condiționată. Te iubesc dacă.....te porți frumos cu mine, faci ce-ți spun, te duci unde ești trimis și te comporți așa cum ești învățat.
Onest și deschis, răspundeți la această întrebare astăzi: dacă ați fi așa cum sunteți voi, cu bunele și relele voastre, cu tristețile și bucuriile ce vin și pleacă, cu prostiile din cap și momentele de inspirație, cu lenevia dar și inițiativele voastre – este cineva care v-ar accepta în acest mod? În acest moment? În această viață?
 
Dacă răspundeți onest și deschis ”da”, vă felicit. Sunteți unul dintre puținii norocoși pe pământ, care au măcar o persoană cu care pot să fie ei înșiși.
Noi ceilalți, care jucăm roluri în fiecare secundă a vieții noastre, pentru a fi acceptați de cei din jur, constatăm energia și dinamica forței vieții, și puterea lui 2.
 
O putem facem împreună, la Webinarul Vitality despre design postural. Invățăm să stăm în echilibru, în mijlocul conflictului.
Începem curând și vă așteptăm să vă alăturați echipei, la studio sau online:
 
Să avem o zi de 2 martie cât mai echilibrată, interesantă și mai ales, jucăușă.
 
Cu iubire, tuturor!


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii