Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 15 noiembrie 2023. Ne îndepărtăm de luna nouă și înaintăm odată cu creșterea puterii lunii, spre primul pătrar

ro

15 Nov, 2023 15:27 800 Marime text
Ne îndepărtăm de luna nouă și înaintăm odată cu creșterea puterii lunii, spre primul pătrar.
Ce înseamnă asta în viețile noastre zilnice vom discuta în detaliu la Webinarul de pe 7 decembrie: https://alexaevent.ro/.../webinar-cu-dr-sorina-soescu.../
 
Astăzi doar observăm cum începe mintea să se agațe de interpretări și de cuvintele celor din jur (luăm foarte în serios sensul multor cuvinte aruncate de alții). În acest fel, construim multe scenarii tip ”Ce-a vrut să spună cu asta? Am făcut eu ceva greșit? Cum a putut să-mi zică asta?” care ne tulbură nu doar ziua, ci și somnul de noapte.
 
Tot astăzi observăm cum este în primele zile ale postului ortodox, când începem să punem frână demonilor interiori ai poftelor și lăcomiei. Nu este simplu deloc să te înfrunți cu animalele interioare. Observăm asta la fiecare pas. Și ne conectăm cu Divinul, pentru a găsi putere să stăm cu emoțiile noastre și să nu le permitem să facă scandal.
 
Citim astăzi puțin din Jacob Lorber, cartea ”Pământul și Luna”:
”Cel care îmi admiră cu adevărat puterea și măreția ar trebui să meargă în Natură și să privească soarele, luna și stelele.
Acolo veți găsi suficiente argumente pentru a recunoaște omnipotența lui Dumnezeu.
 
În locul statuilor și picturilor din catedrale, veți găsi oameni reali, vii și alte creaturi fascinante.
În locul ornamentelor, veți putea admira pădurile seculare și pajiștile magnifice, care vorbesc de la sine despre măreția, slava și înțelepciunea Creatorului etern.
 
Această contemplare poate înălța ușor inima omului până la adevărata slavă a lui Dumnezeu.
Deși înțelepciunea este întotdeauna victorioasă asupra prostiei, nu trebuie să credeți însă că oamenii proști vor dispărea; acest gen de oameni vor continua să existe atât timp cât va exista iadul.
 
Mulți se întreabă de ce permit Eu atâtea atrocități și de ce nu distrug străvechea idolatrie cu fulgerele și trăsnetele cerului.
De vreme ce am procedat astfel în timpurile de demult, de ce nu mai repet acest lucru și astăzi?
 
Dar Eu vă spun: lăsați grâul să crească, și va veni timpul recoltei. Cine cunoaște eternitatea nu se simte niciodată presat de timp. Numai proștii se simt încolțiți de timp; cei înțelepți știu să aștepte, la fel cu știu la ce porți să bată.”
În timp și cu multă perseverență, învățăm ce informații ne sunt folositoare, ce activități și ce obiceiuri ne mențin în stare de sănătate, ce părți ale lumii evităm și ce decizii ne sunt utile pentru starea de bine interioară.
 
Astăzi este o zi bună să ne observăm agățările mentale, mai ales de înțelesurile cuvintelor altora.
În loc să ne înfuriem sau să reacționăm, ce-ar fi să zâmbim și să recunoaștem ”este o prostie să răspund altei prostii”?
Putem oare să facem asta?
 
Zâmbetul larg, simțul umorului la maxim și trecem cu bine prin altă zi provocatoare
 
Cu iubire, tuturor



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii