Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 12 noiembrie 2023. Zi de duminică, liniștită, pentru Spirit și suflet.

ro

12 Nov, 2023 15:07 844 Marime text

12 noiembrie 2023
Zi de duminică, liniștită, pentru Spirit și suflet.
Astrologic, este o zi de ”lună întunecată”, numită și Dark Moon. Pentru că este ziua dinainte de Luna nouă, și nu putem să vedem nimic pe cer, pare că astrul nopții a dispărut complet.

Această zi de ”lună întunecată” are o energie foarte specială și merită descoperită de fiecare dintre noi, când știm unde să ne uităm.
Discutăm mai mult despre ea și cum ne va influența anul 2024 în Webinarul de pe 7 decembrie, în care realmente avem multe noutăți de împărtășit (veniți cu agendele la voi, să notăm împreună!):
https://alexaevent.ro/.../webinar-cu-dr-sorina-soescu.../

Tradițional, astăzi este o zi în care energia ne împinge să ne odihnim și să ne introvertim (să stăm mai mult cu noi înșine). Să nu vă mire dacă vă simțiți fizic mai obosiți, dacă vă trage patul sau este nevoie de a sta mai mult în casă, în interior (chiar dacă afară pare frumos și atractiv). Ascultați-vă impulsurile interioare și nu acționați astăzi decât minim necesar.
Este o zi bună de re-conectare cu Scânteia Divină și cu realul nostru Sine, dincolo de toate atracțiile materiale ale lumii.
Astăzi putem să lăsăm deoparte toate ispitele și dorințele ce ne înconjoară din toate părțile și să stăm, pentru puțin timp, cu noi înșine.

Să nu vă speriați dacă astăzi veți descoperi mai clar balaurul interior.
Pentru că este acolo.
Cosmetizat și ascuns în spatele măștilor, dar prezent și vigilent.
Energia Scorpionului îi permite să fie mai vizibil, ca altădată.
Răutatea, în splendoarea și naturalul ei, ne zâmbește cu toți colții, din interior, când stăm în liniște cu noi înșine. Chiar dacă avem copilul interior speriat și înghesuit în colț, adultul care am devenit îl mângâie și-i explică: asta este o parte din mine/tine; hai să o privim în ochi și să o cunoaștem; să vedem CE ESTE.

Cum descrie Jacob Lorber în cartea ”Pământul și Luna” acest balaur interior?

”Mânia reprezintă antipodul iubirii și este principala manifestare a lui Satan. Ea nu poate exista însă fără să fie hrănită, motiv pentru ca este înconjurată de o întreagă legiune de spirite, pe care Demonul Mâniei le atrage și apoi le consumă.
La fel cum iubirea nu poate exista fără hrană, care nu poate fi alta decât tot iubirea, nici mânia nu poate exista fără să fie hrănită, iar hrana ei nu poate fi alta decât tot mânie.
....
Principala sursă de alimentație a mâniei este ura, urmată îndeaproape de aroganță.
Din acestea derivă egoismul, invidia, lăcomia, adulterul, pasiunile senzuale, disprețul față de tot ce este divin, dar și față de ceilalți oameni, crima și vărsarea de sânge, dorința de putere, și nu în cele din urmă, totala lipsă de conștiință.
Aceștia sunt asistenții demonului Mâniei, fiecare având în subordine o sumedenie de spirite malefice, care pot fi recunoscute cu ușurință în manifestările unui om posedat de mânie.
Acest spirit necurat care este la fel de greu de alungat din trupul unui om pe cât de greu este de stins o casă în care focul a cuprins deja toate încăperile.
În acest caz, nu există alt remediu decât să lași casa să ardă până la ultima bârnă, iar apoi să examinezi cenușa răcită pentru a vedea ce a mai rămas și ce mai poate fi salvat.

.... pot fi recunoscuți cu ușurință, căci iau foc la cel mai mic incident, gata să blesteme și să se certe din nimic. Seamănă cu un fier încins la roșu, care pare perfect liniștit, dar la cea mai mică picătură de apă care cade pe el, începe să sfârâie și să scoată fum.

În cazul copiilor la care se observă o asemenea înclinație, ea poate fi curmată ușor printr-o educație corectă. Cel mai mare rău pe care îl puteți face unui copil este răsfățul.
Copilul își dă rapid seama că poate fi obraznic fără să fie pedepsit, astfel încât întinde din ce în ce mai mult coarda, devenind din ce în ce mai neascultător. Dacă părinții continuă să nu îl pedepsească, mânia lui interioară atinge curând o stare de soliditate. El devine din ce în ce mai solicitant și nu se mai limitează să ceară, ci poruncește de-a dreptul să i se dea ce dorește. Dacă dorințele îi sunt refuzate, el se înfurie și devine deosebit de obraznic.

Dacă părinții sunt intimidați de această atitudine și îi acceptă toate cererile, copilul atinge curând primul grad de independență demoniacă. Ca adolescent, el devine un adevărat tiran pentru părinții săi, impunându-le acestora toate mofturile sale. Deja, părinții nu se mai pot opune capriciilor copilului lor prost crescut.

Pe măsură ce copilul crește și devine tot mai puternic din punct de vedere fizic, viața părinților săi ajunge în pericol; din fericire, există boli care restrâng gradul de independență a acestor demoni carnali. Acestea sunt singurele soluții care mai pot ține sub un oarecare control acești demoni, mai ales dacă ei au pus deja stăpânire pe sângele celui în cauză. Printre bolile care pot elimina acest adevărat distrugător al naturii umane se numără scarlatina, arsurile, erupțiile, pojarul și altele. Ele sunt singure care pot conduce la eliminarea principiilor active ale mâniei din ficat și din sânge.”

Vă las astăzi să mestecați bine textul lui Jacob Lorber. Dacă veți găsi varianta pdf sau tipărită a cărții sale, citiți întregul text (capitolul) din care am luat extractul de mai sus (paginile 175-176 ale cărții).
Să focalizăm mintea pe direcții utile pentru înțelegerea Realității, dacă alegem să facem acest lucru.
Ocazional, avem posibilitatea să dăm jos ochelarii roz bonbon și să vedem CE ESTE, așa CUM ESTE. Și nu este nevoie nici să ne placă, nici să ne sperie. Doar vedem CE ESTE. Atât.
Odată pe lună, putem să folosim ”luna întunecată” să luăm o pauză de la măști, filme, cosmetizări și ascunzișuri. Și să vedem CE ESTE.

Să avem cu toții o zi de liniște și observații.
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii