Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea CEC Bank, schimbata pana la sfarsitul lunii aprilie

ro

24 Mar, 2009 22:06 2121 Marime text

Preşedintele AVAS, Mircea Ursache, a menţionat că măsura va fi adoptată la momentul în care va avea loc adunarea generală a acţionarilor CEC Bank, reunită cu ocazia aprobării bilanţului băncii pe 2008.

Conform declaraţiei acestuia, cel mai potrivit pentru preluarea conducerii CEC Bank ar fi Enache Jiru. „Până pe 30 aprilie se va întruni AGA la CEC Bank pentru aprobarea bilanţurilor contabile pe 2008, iar odată cu aceasta, va fi schimbat consiliul de administraţie, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio funcţie în Ministerul de Finanţe, şi preşedintele CEC", a spus Ursache, citat de Hotnews. El a mai spus ca CEC Bank are nevoie de o conducere nouă după ce banca va fi capitalizată, şi se va axa pe finanţarea IMM-urilor.

Ursache a precizat că face aceste afirmaţii în calitate de coordonator în cadrul PSD pentru mediul de afaceri.
Enache Jiru, cel pe care l-a catalogat ca fiind cel mai potrivit pentru preluarea conducerii, este la acest moment şeful comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a înlocuit pe Sebastian Vlădescu. Jiru a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi preşedinte al CEC în perioada guvernului Năstase. În 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii, companie care a participat la campania de aderare pe pilonul II de pensii private obligatorii, dar s-a retras de pe piaţă, pentru ca nu a atras suficienţi participanţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii