Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR a mentinut nivelul dobanzii cheie si pe cel al rezervelor minime

ro

02 Nov, 2010 17:08 1285 Marime text
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat sa mentina rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 6,25% pe an si nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Membrii CA al BNR au hotarat si gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar.

Decizia era asteptata de analistii financiari, care considera ca aceasta este o solutie de echilibru intre activitatea economica slabita si rata de inflatie ridicata.

Tinta de inflatie: 3% in 2012 si 2,5% in 2013

Totodata, Consiliul de Administratie al BNR a decis mentinerea tintei de inflatie pentru anul 2012 la nivelul de 3%, +/- un punct procentual. In acelasi context, BNR a hotarat ca, incepand cu anul 2013, banca centrala sa adopte o tinta stationara de inflatie, situata la nivelul de 2,5%, +/- un punct procentual. Tintele asumate urmeaza sa fie discutate cu guvernul.

Membrii Consiliului de Administratie al BNR au analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat intr-o conferinta de presa organizata in data de 4 noiembrie.

Consiliul de Administratie al BNR nu mai are programata nicio sedinta de politica monetara in acest an, urmatoarea intrunire a membrilor CA urmand sa aiba loc in data de 5 ianuarie 2011.

Banca Nationala a redus rata dobanzii de politica monetara cu 1,75 puncte procentuale pe parcursul acestui an, de la 8% la 6,25%. Ultima modificare a avut loc in sedinta de politica monetara din luna mai, cand BNR a redus dobanda-cheie cu 0,25 puncte procentuale.

Sursa: Economie.Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii