Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie pe discounturi la RABLA

ro

28 Mar, 2011 23:10 2142 Marime text

car_showroom.jpg14 mărci auto şi-au adaptat discounturile la programul „Rabla", în speranţa de a impulsiona vânzarile.

Odată cu demararea programului "Rabla" din acest an majoritatea importatorilor şi dealerilor de pe piaţa locală au demarat noi campanii de discounturi pentru a atrage clienţi. Astfel 14 din cele 43 de mărci de autoturisme prezente pe piaţa locală au publicat deja pe site-urile oficiale oferte le­ga­te de programul Rabla, în speranţa de a atrage mai mulţi clienţi în cen­­trele de vânzare. Promovarea se în­dreap­tă către clienţii persoane fizice, după o perioadă de aproape două luni în care vân­zările de maşini s-au derulat aproa­pe exclusiv către companii.

Internetul, principalul canal de promovare

Atât dealerii, cât şi importatorii aleg în special ca mediu de promovare internetul urmat de TV. "Ofertele disponibile ale Ford în cadrul programului de casare sunt mediatizate pe toate canalele, inclusiv print, online, reclame TV şi radio", a spus Henrik Nenzen, şeful di­vi­ziei de im­por­tu­ri a Ford România.În cazul dealerilor con­trolaţi de grupul Ră­dăcini, care comercializează mărcile Opel, Chevrolet, Mazda şi Citroën, "ofertele din cadrul programului de casare sunt în special promovate la televizor şi online, dar şi în cadrul eve­ni­mentelor organizate", a spus Nicolae Sorescu, şeful diviziei auto a gru­pului Rădăcini.

Maşinile ieftine, la mare căutare

Dealerii se aşteaptă ca şi anul acesta cele mai bine vândute maşini din cadrul programului să fie cele din gama "entry level". La nivelul lui 2010, pe fondul progra­mu­lui "Rabla", vânzările din luna martie s-au dublat faţă de luna anterioară, la aproape 9.400 de auto­turisme. Pe fondul acestui program, im­por­tatorii se aşteaptă la o dublare a vânzărilor comparativ cu perioada anterioară programului. În 2010, mai mult de jumătate din vânzările de maşini noi au fost realizate în urma programului Rabla.

Creştere la vânzari, din aprilie

Dealerii auto se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de maşini în următoarele săptămâni pe măsură ce numărul clienţilor din centrele auto a început să crească. De partea cealaltă, unităţile Remat spun că numărul cererilor este mult mai mic decât anul trecut, când s-au casat aproape 190.000 de rable. Casarea maşinilor în cadrul unităţilor de tip REMAT a demarat pe 18 martie, în timp ce livrarea efectivă a maşinilor va avea loc în următoarele două săptămâni, pe măsură ce vor fi aprobate dosarele cu tichetele valorice.

Sursa ZF.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii