Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„S-a născut la un an după ce am îngropat primul meu copil” Copiii din Centrele de Plasament din Constanţa dansează pentru o fetiţă bolnavă

ro

14 Jun, 2016 13:22 3028 Marime text
În urmă cu două luni, Asociaţia Constanţa Mai Frumoasă a demarat proiectul „Şansă la educaţie prin cultură pentru copiii din centrele de plasament din municipiul Constanţa”, oferind gratuit cursuri de muzică şi dans pentru copiii din Centrele de Plasament. Peste 60 de copii urmează deja aceste cursuri şi iată că luni, 20 iunie, aceşti copii vor susţine prima lor reprezentaţie de dans într-un eveniment cu scop caritabil, pentru a o ajuta pe Maria, o fetiţă diagnosticată cu paralizie cerebrală, pentru a duce o viaţă normală.
 
Spectacolul este unul caritabil, organizat în scopul strângerii de fonduri pentru ca Maria Mihaela Frângă (13 ani), diagnosticată încă de la naştere cu paralizie cerebrală, să-şi poată continuă tratamentul şi să poată duce o viaţă cât mai normală. Maria încă nu poate mesteca mâncarea, nu poate alerga, poate merge doar cu gheaţă ortopedică, dar nu poate vorbi.
 
Maria a beneficiat până în prezent de implanturi cu celule stem în China, în urma cărora a înregistrat progrese semnificative, iar pentru continuarea acestui tratament la clinica din China are nevoie de suma de 38.400 dolari.
 
La spectacol vor urca pe scenă Mircea Cazan, Raluca Sofrone, Lucian Colareza, Rodica Rodion, Alex Florea, Ionuţ Dulgheriu, Liliana Cornila, Fraţii Adrian, Denisa Ştefania Lucan, New Force of Dance, Ammos Band şi Ansamblul de dansuri al Comunităţii Greceşti Elpis.
 

„Maria s-a născut la un an după ce am îngropat primul meu copil şi din prima zi a primit un diagnostic greu de dus-paralizie cerebrală (centrii nervoşi paralizaţi din cauza lipsei oxigenului în timpul naşterii). Acum are 12 ani şi încă foloseşte scutec de unică folosinţă, încă nu poate mesteca mâncarea, încă nu poate alerga, poate merge doar cu gheaţă ortopedică dar nu poate vorbi. În 2008 am fost de două ori în China, în acest interval a primit 10 implanturi cu celule stem în urmă cărora a făcut progrese destul de mari. Acum încercăm să-i dăm Mariei posibilitatea să spună MAMA sau să poată mestecă mâncarea, să poată alerga sau să poată merge la toaletă, aşa cum ar trebui la vârstă ei dar asta nu se poate face decât cu alte celule stem introduse în corpul ei iar asta se poate face cu mulţi bani şi cu multă bunăvoinţa din partea oamenilor care află de noi. Mulţumim că încercaţi să ne ajutaţi.”, a declarat Andrei Gabriela, mama Mariei.

 
Cei care nu pot participa la spectacol dar totuşi doresc să o ajute pe Maria, pot face donaţii în conturile bancare afişate mai jos, deschise la Banca Raiffeisen Bank - filiala Mangalia, titular conturi Andrei Gabriela (mama Mariei):
 
LEI - RO59 RZBR 0000 0600 1419 1401
EURO - RO58 RZBR 0000 0600 0916 1290
DOLARI - RO21 RZBR 0000 0600 0950 1165
 

Biletele pot fi achiziţionate de la Prăvălia cu Cărţi (Str. Ştefan Cel Mare, Nr. 31), Pictor Shop (incinta Tomis Mall - parter), Universitatea Ovidius (Doamna decan Daniela Vitcu Hantiu), Asociaţia Nouă Acropola şi de la voluntarii Crucii Roşii Constanţa. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii