Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiul lui Cosmin Paşcovici e în stare vegetativă la Spitalul Judeţean Constanţa. Ionela Paşcovici - „Nu ştim ce va fi, Dumnezeu ştie mai bine!“ (galerie foto)

ro

14 Jun, 2016 00:00 61647 Marime text


Familia fostului fotbalist al FC Farul şi al lui Dinamo, Cosmin Paşcovici, trece printr-o nouă cumpănă. Pe 14 aprilie a.c., băiatul lui Cosmin şi al Ionelei Adina, Denis Mihai (11 ani), care se lupta de mulţi ani cu o boală nemiloasă, a făcut hemoragie intracraniană şi a fost operat de urgenţă. A stat zece zile în comă, după care a intrat într-o stare vegetativă. Puştiul e vegheat non-stop de mama sa la spital, în vreme ce tatăl munceşte în Franţa, pe un tractor, pentru a face rost de bani.
 
Drama familiei Paşcovici e fără de sfârşit. Diagnosticat cu cancer la creier (cu trei zile înainte de a împlini doi ani), fiul lui Paşcovici a fost operat, de atunci, de nenumărate ori la cap (atât în România, cât şi în Franţa), patru dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. Denis Mihai a suferit peste zece intervenţii chirurgicale, pe lângă cap, medicii mai intervenind la aortă şi la artera femurală. Prima operaţie a fost de ziua sa de naştere! Puştiul a dus însă o luptă teribilă cu boala şi nu s-a lăsat înfrânt. În urma operaţiilor şi tratamentului specific, băiatul are 80% din creier ars, iar doctorii l-au privit ca pe un caz unic în analele medicinei, pentru modul în care a sfidat cumplita boală, învingând-o, şi a evoluat, de unde i se dădeau puţine şanse de supravieţuire şi însănătoşire.

Mama stă non-stop lângă el

Pe 14 aprilie însă, a primit o nouă lovitură de la destinul nemilos. Povesteşte mama sa, greu încercata Ionela Adina. „A făcut o hemoragie intracraniană şi a fost operat de urgenţă la Constanţa. A stat în comă zece zile, iar de atunci este în stare vegetativă. Ce înseamnă asta? Doarme, se trezeşte, deschide ochii. Cam atât. De la operaţie, eu sunt cu el non-stop, doar câte jumătate de oră lipsesc, când adoarme el, până mă duc acasă să fac un duş sau o supă. Denis Mihai a fost puternic până acum, poate şi de data asta va învinge. Nu ştiu, Dumnezeu ştie mai bine. De când e în spital, băiatul a contractat şi două infecţii, care au fost detectate în corpul său pe 18 mai şi 24 mai“, spune mama lui Denis Mihai.

Cine are grijă de al doilea copil al familiei

Soţii Paşcovici mai au un copil, o fetiţă, Emma-Ioana, în vârstă de un an şi patru luni, care a fost botezată de doi foşti atleţi, buni prieteni cu Ionela - Adina şi Cosmin: Eveline Lisenco (actualmente, antrenoare de atletism la CS Farul) şi Mihai Orzan (oficial al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa). În urma noii probleme care a apărut cu băiatul, părinţii au trebuit să găsească o soluţie pentru fetiţă, cu cine să o lase, în condiţiile în care Cosmin este plecat din ţară, la muncă în Franţa. Fetiţa a fost înscrisă şi la creşă, iar în prezent stă cu ea Ionela Şchiopu, soţia fostului căpitan al FC Farul Cristi Şchiopu. Anterior, au mai avut grijă de fetiţă persoane apropiate din familiile soţilor Paşcovici, dar şi alte prietene.
 

„Emma-Ioana este sănătoasă, frumoasă şi voioasă, merge în picioare de la zece luni. E foarte sociabilă şi cuminte, ăsta e norocul. Oricum, e foarte greu şi o situaţie foarte neplăcută“, spune şi Eveline Lisenco.

 

Cosmin Paşcovici munceşte pe un tractor în Franţa

În vârstă de 38 de ani, Cosmin Paşcovici era în Franţa când băiatul său a făcut hemoragie intracraniană. Boala lui Denis Mihai i-a secătuit de puteri, dar şi de bani pe părinţii săi, care au tot căutat soluţii pentru a beneficia de fondurile necesare pentru îngrijirile medicale. Cosmin a fost şi antrenor la o echipă de ligă inferioară din campionatul judeţean constănţean, iar în ultimul timp ajunsese în Franţa, undeva lângă Bordeaux.
 

„E cu o echipă, lucrează la viţă-de-vie. Este pe tractor. Pe 14 aprilie era plecat“, povesteşte Ionela Adina. Cosmin s-a întors de urgenţă la Constanţa, iar apoi, după o perioadă, a fost nevoit să se întoarcă, iar acum este din nou în Franţa.

 

Cei care doresc să ajute financiar familia Paşcovici pot depune bani în contul RO36BRDE020SV25174700200, la orice sucursală BRD. Contul este deschis pe numele Paşcovici Mihai Cosmin.   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii