Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța joacă vineri cu Dinamo. Cosmin Pașcovici și golul său din 2004, care le-a adus victoria „marinarilor“

ro

20 Aug, 2021 00:00 4803 Marime text

 
  • Etapa a șasea a Ligii 1 aduce la Ovidiu, pentru meciul cu Farul, Dinamo București.
  • „Marinarii“ ocupă locul cinci în clasament, cu opt puncte, având două victorii, două egaluri și un eșec.
  • Cosmin Pașcovici, fost jucător al Farului, dar și al lui Dinamo, își amintește cu plăcere de o partidă de campionat, de la Constanța, din urmă cu 17 ani.
 
Farul Constanța dispută vineri, 20 august, meciul din etapa a șasea a Ligii 1, întâlnind pe teren propriu, într-o dispută de tradiție a fotbalului românesc, Dinamo București. Meciul se joacă de la ora 21.30, pe terenul central al bazei Academiei Hagi, de la Ovidiu.
 
Sub bagheta lui Gică Hagi, Farul a pornit cu bine în noul campionat, iar, după cinci etape, ocupă locul cinci în clasament, cu opt puncte, având două victorii, două egaluri și un eșec, golaveraj 3-1. De menționat că, în primele patru etape, „marinarii“ nu au primit gol! De cealaltă parte, Dinamo, care străbate o perioadă plină de greutăți din punct de vedere organizatoric, se află pe locul opt, cu șase puncte. Istoricul întâlnirilor de pe litoral dintre Farul și Dinamo este unul bogat, iar Cosmin Pașcovici, fost jucător al Farului, dar și al lui Dinamo, în prezent antrenor în sectorul juvenil al grupării constănțene, își amintește cu plăcere de o partidă de campionat, de la Constanța, din urmă cu 17 ani, în care „marinarii“ au câștigat cu 1-0, grație golului său!

 
Centrare Farmache, Baicu a tras doi oameni la colțul scurt

 
Acel meci s-a jucat pe 31 iulie 2004, cu un stadion arhiplin, iar Pașcovici a înscris în minutul 68. „Centrare Farmache, Baicu, Dumnezeu să-l ierte, a tras doi oameni la colțul scurt, iar eu am înscris cu capul. Nu știu de câți ani nu o mai bătuse Farul Constanța pe Dinamo“, a menționat fostul fotbalist, pentru Farul TV. În acea confruntare, Farul a jucat cu: G. Curcă - Farmache, I. Barbu, Șchiopu, Pașcovici, Senin, Fl. Lungu, Todoran (59 Ușurelu), Cristocea, Guriță (59 Baicu), L. Mihai (75 Doicaru). Antrenor, Petre Grigoraș. Tehnicianul lui Dinamo, Ioan Andone, a mizat atunci pe Cr. Munteanu - Alistar, Ov. Burcă, Ad. Iordache, Semeghin (81 I. Bălan), Mărgăritescu, I. Tameș (67 Grigorie), Naidin, Fl. Petre, Dănciulescu, Cl. Niculescu (70 Vl. Munteanu). Farul a reușit o victorie contra lui Dinamo și în anul următor, pe 21 august 2005, în Ștefan cel Mare, tot cu 1-0 (Todoran 72). 

 
„Va fi în play-off“

 
Cosmin Pașcovici a jucat în două rânduri la Farul, atât în Liga 1 (patru sezoane, între 2002 și 2006), cât și în eșalonul secund (două stagiuni, între 2009 și 2011). În prima divizie, fundașul a evoluat pe litoral într-o perioadă de aur a Farului, care s-a clasat în acea perioadă pe locul cinci în campionat, a jucat în finala Cupei României și a avut un parcurs apreciabil în Cupa UEFA-Intertoto. „Vineri, îmi doresc, normal, să câștige Farul. Mi-a plăcut startul de sezon al echipei, cu toate că a avut niște absențe, cinci jucători fiind plecați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am văzut că Gică Hagi folosește mult tineret, combinat cu cei cu experiență. E foarte bine. Cred că în acest an Farul va fi în play-off, nu se pune problema. Pe vremea noastră nu aveai loc să arunci un ac în tribună. Țin minte meciurile cu Steaua, cu Dinamo, cu Rapid... Așteptăm lumea să se întoarcă la stadion, la spectacol, iar copiii să-i aducă la fotbal, la sport. Sportul înseamnă sănătate“, a mai spus Cosmin Pașcovici, conform sursei citate. Și meciul de vineri va avea parte de o atmosferă deosebită, la Ovidiu, biletele de intrare epuizându-se încă din prima zi de când au fost puse în vânzare. 

Sursa foto: captură Farul TV
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și:
 
FCV Farul Constanța SA
Câte acțiuni dețin fiecare dintre cei trei acționari, Gică Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iașko

 
UPDATE
Farul Constanța - Dinamo, în Liga 1. Biletele de intrare la meci s-au epuizat

 
„Ne-au ajutat foarte mult tot timpul“
Farul Constanţa a avut parte de susţinerea fanilor şi la Cluj, contra campioanei CFR (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii