Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C-aşa-i în… achiziţii Sorena SA „a luat faţa” SNC-ului şi a încheiat un nou contract cu CN APMC (documente)

ro

11 Sep, 2015 00:00 4307 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, prin licitație deschisă, în octombrie 2013, contractul privind „prestări servicii reparații nave”, la o valoare estimată de 802.800 de lei fără TVA (aproximativ 180.000 de euro, la cursul lei/euro de 1 euro = 4,46 de lei). Anunțul de atribuire a fost publicat de CN APMC pe 15 octombrie 2013.

Obiectivul consta în efectuarea tuturor lucrărilor de reparaţii la nave solicitate de autoritatea contractantă în funcţie de programul de reclasificare a navelor.
A fost desemnată o comisie de evaluare a ofertelor, compusă din Alexandru George Iorov, director Infrastructură și președinte al comisiei cu drept de vot, și membrii Emil Sorin Banias, șef SNTP, Florin Chirilă, șef Serviciu Tehnic Reparații - Achiziții Publice, Mariana Cotârlan, contabil-șef SNTP, Ion Popescu, șef Compartiment Nave Tehnice, Depoluare SNTP, Luminița Boja, Serviciul Juridic și Contencios, Ioana Blănuță, Compartiment Nave Tehnice, Depoluare SNTP, Ion Buzea, Serviciul Tehnic Reparații - Achiziții Publice. Comisia a deschis ofertele pe 10 septembrie 2013, ora 11, la sediul CN APMC.
Preşedintele comisiei de evaluare a anunţat că trei operatori economici (SC Electroscoica SRL, SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA şi SC Sorena SA) au cerut anumite clarificări privind contractul şi procedurile de achiziţie. Răspunsurile la clarificări au fost ataşate anunţului de participare din SEAP.

În final, preşedintele comisiei a anunţat că firmele care au depus oferte au fost: SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA, SC Sorena SA Constanta şi Şantierul Naval Constanţa SA. Primii doi candidaţi au depus ordinele de plată a garanţiei de participare, iar SNC a depus o scrisoare de garantare de la bancă.
S-au deschis plicurile cu oferte şi s-a constatat că:
SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA a oferit 631.291,24 de lei
SC Sorena SA Constanţa - 764.995,71 de lei
Şantierul Naval Constanţa SA - 786.563,70 de lei.
În urma analizei şi verificării documentelor care dovedesc calificarea ofertanţilor, a reieşit că cei trei ofertanţi îndeplinesc cerinţele minime impuse de calificare.
La 23 septembrie 2013, comisia de evaluare s-a întrunit la sediul CN APMC în vederea analizării ofertelor depuse. S-a constatat că Şantierul Naval Constanţa şi SC Sorena îndeplinesc în totalitate prevederile caietului de sarcini. Din propunerea tehnică a SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA nu a reieşit că respectă în totalitate cerinţele caietului de sarcini. Facem precizarea că cerinţele caietului de sarcini au făcut obiectul răspunsului la clarificări nr. 3, publicat la data de 3 septembrie 2013.

Având în vedere cele constatate, membrii comisiei de evaluare au hotărât solicitarea de clarificări societăţii SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA. Pe 23 septembrie 2013, membrii comisiei au primit răspunsul SC 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA, constatând că oferta societăţii este neconformă.
Celelalte două oferte au fost declarate admisibile. S-au întocmit tabele comparative pentru fiecare dintre cele şapte nave. În ceea ce priveşte propunerea financiară, membrii comisiei au verificat dacă preţurile celor două oferte se încadrează în OUG 34/2006:
SC Sorena SA Constanţa - 764.995,71 de lei
Şantierul Naval Constanţa SA - 786.563,70 de lei.
Aşadar, mai mari decât 80% din valoarea estimată a contractului - 802.800 de lei / 180.000 de euro.
Aplicând criteriul de atribuire, oferta câştigătoare a fost desemnată cea a societăţii Sorena SA Constanţa, care a avut preţul cel mai scăzut. Durata de prestare a serviciului - maximum 12 luni calendaristice.

Despre firma câştigătoare     

Potrivit Registrului Comerţului, Sorena SA are sediul în Incinta Port, Poarta 2. Acţionari persoane fizice sunt Nastasia Tașula, Gheorghe Nicolau, Hristu Gache și asociaţi listă - PPM. Administratorii firmei sunt Raluca Mocanu, Cristian Lucian Bordei şi Gheorghe Nicolau. În ceea ce priveşte domeniul de activitate al Sorena SA, acesta constă în „repararea şi întreţinerea navelor şi a bărcilor”. Societatea a fost înființată în anul 1991.
Conform Vrajitorul.eu, Sorena SA a înregistrat, la finalul anului 2013, o cifră de afaceri de 3.609.506 lei, un profit de 264.428 de lei și 55 de salariați.
De-a lungul timpului, această firmă a încheiat multe contracte cu CN APMC. Doar în acest an, societatea a câștigat de la compania naţională contracte având ca obiect reparații nave în valoare de 505.714,04 euro (2.245.471,48 de lei).
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC şi pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Tot în secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, procesul-verbal şi raportul de procedură aferente contractului la care facem referire în articolul de faţă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii