Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a pus mâna asocierea Al Stom Company - Iridex Group Import Export Filiala Costineşti pe un contract gras de la ABADL (documente)

ro

25 May, 2015 00:00 5100 Marime text


Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) atribuia, pe data de 5 august 2013, contractul privind „Servicii de curăţare şi conservare a suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre“, contract în valoare de 18.999.339,26 de lei fără TVA, adjudecat de asocierea Al Stom Company SRL - Iridex Group Import Export Filiala Costineşti SRL.

Trei agenţi economici au depus oferte financiare pentru câştigarea acestui contract: asocierea SCIM SA - Oil Depol SRL (14.997.983,13 lei fără TVA), Socum Trans SRL (13.544.003,86 de lei fără TVA) şi asocierea Al Stom Company SRL - Iridex Group Import Export Filiala Costineşti SRL (18.999.339,26 de lei fără TVA).
Conform raportului procedurii din data de 27 iunie 2015, din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte Rodica Vasile - preşedinte, Cristinel Antonaru, Anamaria Bălan, Mirella Oancea, Ionel Mitrea şi Monica Andrei. Aşa cum am menţionat şi în alte ediţii, ABADL nu a făcut publice, pe site-ul instituţiei, declaraţiile de avere şi de interese ale niciunuia dintre angajaţii săi.

Punctele slabe ale ofertanţilor

 Conform aceluiaşi raport al procedurii, din analiza şi verificarea documentelor de calificare, reiese că ofertantul asocierea SCIM SA - Oil Depol SRL „nu îndeplineşte cerinţa nr. 5 - asigurarea de capacităţi pentru depozitare a deşeurilor, a algelor sau a altor materiale rezultate în urma igienizării conform Legii 2011/2011“. Totodată, comisia de evaluare a constatat că ofertantul nu îndeplinea cerinţa nr. 3, dat fiind faptul că acesta „nu făcea dovada capacităţii de a utiliza containerele şi autospecialele pentru transportul deşeurilor pe suprafeţele de plajă aferente litoralului Mării Negre, ci doar în incinta OMV Petrom SA, punct de lucru Arpechim“. „Având în vedere că ofertantul nu îndeplineşte cerinţele minime de calificare, respectiv cerinţa nr. 5 - asigurarea de capacităţi pentru depozitare a deşeurilor, a algelor sau a altor materiale rezultate în urma igienizării conform Legii 2011/2011 şi cerinţa nr. 3 - asigurarea de utilaje, mijloace de transport necesare pentru îndeplinirea obiectului contractului, cerinţa nr. 7 - capacitatea de incinerare a deşeurilor provenite prin decesul peştilor, delfinilor etc., oferta asocierii SCIM SA - Oil Depol SRL este considerată inacceptabilă şi va fi respinsă, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 1, lit. B din HG nr. 925/2006“, se menţionează în raportul procedurii.

În ceea ce priveşte Socum Trans SRL, ca şi asocierea SCIM SA - Oil Depol SRL, aceasta nu a îndeplinit, susţine comisia de evaluare, cerinţa cu numărul 5 şi nici cerinţa 4 - „capacitatea de a efectua servicii de colectare deşeuri/stocare temporară/tratare/eliminară necesară executării transportului de deşeuri conform HG nr. 1061/2008, ofertantul are obligaţia de a prezenta autorizaţia de mediu necesară transportului de deşeuri“. În aceeaşi ordine de idei, comisia de evaluare a constatat şi că ofertantul Socum Trans SRL nu îndeplineşte cerinţa nr. 7 - capacitatea de incinerare a deşeurilor provenite prin decesul peştilor şi al delfinilor. Mai mult decât atât, potrivit comisiei, acelaşi ofertant nu a prezentat documente suport şi o listă a principalelor servicii similare din ultimii trei ani din care să reiasă că ofertantul a prestat cel mult trei contracte de servicii similare a căror valoare însumată să fie de minim 4.000.000 de lei. Prin urmare, ca şi oferta asocierii SCIM SA - Oil Depol SRL, şi cea a Socum Trans SRL a fost declarată inacceptabilă, fiind, deci, respinsă de autoritatea contractantă.
Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

Cine sunt „actorii“ din asocierea câştigătoare

În ceea ce priveşte Al Stom Company, societatea a fost înfiinţată în iulie 1995 şi are ca domeniu de activitate lucrările de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide. Asociat unic în firmă este Alexandru Papadumitru. Tot el este şi administratorul Al Stom Company. Conform datelor disponibile la Registrul Comerţului, acesta mai figurează ca asociat şi în SC Tehno Consulting SRL. Aceleaşi date arată, de asemenea, că acelaşi Alexandru Papadumitru a mai figurat ca asociat şi în SC Oil Petroleum SRL, SC Smart Real Estate International SRL şi SC Two for Medical SRL, societăţi care sunt însă radiate.
Al Stom Company SRL este una dintre societăţile constănţene cu tradiţie la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe SEAP, vorbim despre peste 30 de contracte în valoare de aproximativ 250 de milioane lei, derulate din 2007 până în prezent cu instituţii ale statului. Aşa cum a fost menţionat într-o ediţie anterioară a cotidianului ZIUA de Constanţa, Alexandru Papadumitru este căsătorit cu Maria Gabriela Horga, fiica deputatului Vasile Horga.

Cât despre Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL, firma a fost înfiinţată în august 2008 şi are ca domeniu de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase. Firma mamă este Iridex Group Import Export SRL, iar asociaţi persoane juridice SC Servicii Salubritate Bucureşti SA şi Iridex Group Import Export SRL, în vreme ce asociat persoană fizică este Olga Anghel. Administratorul firmei este Florin Pascu.
Bazele firmei Iridex Group Import Export SRL au fost puse în 1992. Asociaţi persoane fizice în firmă Doina Croitoru, Valentin Feodorov, Corneliu Pascu, Florin Pascu şi Cristian Pascu. Funcţia de administrator al firmei este ocupată de Florin Pascu, iar procurist este Doina Croitoru. Firma se ocupă cu tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase.
Nu în ultimul rând, Sevicii Salubritate Bucureşti SA a fost înfiinţată în aprilie 2000. Asociat persoană juridică în firmă este SC Iridex Group Import Export SRL, în vreme ce asociaţi persoane fizice sunt Corneliu Pascu, Nicoleta Vâlsan, Florin Pascu, Cristian Pascu. Administratorii societăţii sunt Cristian Pascu - administrator preşedinte, Nicoleta Vâlsan şi Corneliu Pascu. Firma are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, procesul-verbal şi raportul de procedură aferente contractului la care facem referire în articolul de faţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii