Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:46 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a ieşit învingător din „bătălia” pentru reabilitarea şi ecologizarea lacurilor Neptun 1 şi 2 (documente)

ro

05 Jul, 2016 00:00 1535 Marime text
 

În urmă cu şase ani, Primăria municipiului Mangalia atribuia un contract ce avea drept obiect „Lucrări de reabilitare şi ecologizare lacuri Neptun 1 şi 2”. Aici intră lucrări de dragare lacuri, construcţie de canale, lucrări de construcţie de deversoare, de stăvilare, de protecţie a malurilor, de căi de acces pentru pietoni, de pasarele pentru pietoni, instalarea unor echipamente de iluminare stradală, precum şi lucrări ce ţin de arhitectura peisagistică.
 
Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte preşedintele Liliana Ghiţă şi membrii Marian Macau, Elena Turtoi, George Mocanu şi Dana Albena Duzinski. S-au deschis, la data 9 septembrie 2010, ofertele primite la sediul autorităţii contractante. Preşedintele comisiei a spus că a fost aleasă procedura „licitaţie deschisă”.
 
Contractul Primăriei Mangalia a trezit interesul firmelor SC Recon şi Doje SRL (Bucureşti), SC Delta Cons SA (Tulcea) şi asocierilor dintre SC Bella Consulting Construction SRL (Satu Mare) - SC Terra Gaz Construct SRL şi SC ABC Val SRL (Constanţa) - SC Superquatro Grup SRL (Galaţi). Preşedintele comisiei de evaluare declara cursul de referinţă care a stat la baza comparării preţurilor la evaluarea ofertelor prezentate într-o altă monedă ca fiind cursul oficial BNR pentru ziua de 2 august 2010, respectiv: 1 euro = 4,2463 RON.
 
În etapele următoare, membrii comisiei au analizat în detaliu ofertele depuse, pentru a stabili care este cea câştigătoare. În baza deciziei de verificare a UCVAP, menţionăm că a fost prezentă Lucia Moldoveanu, din partea Ministerului Finanţelor Publice.
 
Ulterior, oferta firmei SC Recon şi Doje SRL a fost declarată ca fiind „inacceptabilă”, din mai multe motive, printre acestea constatându-se lipsa autorizaţiei ANRE. Conform comisiei, având în vedere că ofertantul a declarat pe proprie răspundere că depune oferta în nume propriu şi nu a declarat niciun subcontractor pentru lucrările din domeniul energiei electrice, era obligat, în condiţiile legii, să prezinte autorizaţia/atestatul ANRE pentru firmă. Cu privire la celelalte oferte, acestea au fost conforme.
 
Ca urmare a aplicării criteriului „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, ofertantul câştigător a fost asocierea dintre SC ABC Val SRL şi SC Superquatro Grup SRL, cu o ofertă de 9.056.684,42 de lei, fără TVA, şi cu o durată de execuţie de şapte luni, obţinând în urma evaluării 100 de puncte. SC ABC Val SRL, liderul asociaţiei, subcontractează lucrările ce ţin de instalaţii electrice către SC Electrux SRL Constanţa.
 
Firma ABC Val SRL a fost înfiinţată pe data de 30 aprilie 1993, avându-l ca unic asociat persoană fizică pe omul de afaceri Vasile Costea. ABC Val SRL nu este la primul contract câştigat de la o autoritate publică. În portofoliul de lucrări al societăţii regăsim şi contractele „Servicii de deszăpezire a căilor rutiere, pietonale şi a platformelor de circulaţie, din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia“, atribuit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, „Executarea lucrărilor de construcţii pentru realizarea obiectivului Supraetajare Pavilion A - Baza Nautică a UMC“, atribuit de Universitatea Maritimă din Constanţa, „Reabilitarea şi extinderea unei clădiri din zona metropolitană Constanţa, localitatea Corbu, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret“, atribuit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, „Lucrări conexe container de mari dimensiuni cu destinaţia Terminal Cargo General“, atribuit de SN Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA, „Reparaţii accese (scări) în corpurile A,B,C“, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA, „Sistematizare pe verticală locuinţe ANL, etapa a II-a, strada Oituz nr. 75, municipiul Mangalia“, adjudecat de la Primăria Mangalia.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii