Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:32 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR are liste proprii pentru CJ şi CLM Constanţa (document)

ro

29 Apr, 2016 00:00 4761 Marime text

 
În premieră pentru electoratul constănţean, membrii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România au decis ca la alegerile locale din 5 iunie să intre în competiţia electorală cu liste proprii de candidaţi în mai multe localităţi din judeţ.
 
Totodată, există unităţi administrativ-teritoriale în care UDTTMR are şi candidaţi pentru funcţia de primar.


 
Încă de anul trecut, conducerea UDTTMR susţinea că în alegerile locale din 2016 uniunea va intra în competiţia electorală cu liste proprii de candidaţi şi chiar va avea membri ce vor concura de la egal la egal pentru mandatul de primar în diverse localităţi din judeţ. Ceea ce atunci părea doar o dorinţă, acum este un fapt concret. Atât la Biroul Electoral Municipal Constanţa, cât şi la Biroul Electoral Judeţean Constanţa , UDTTMR a depus liste complete pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi, respectiv, Consiliul Local Municipal Constanţa.
 
Spre deosebire de alte formaţiuni politice sau nu care vor să aibă reprezentare în viitorul Legislativ municipal de la malul mării, dar au aşteptat până în ultima zi permisă de lege să îşi depună lista, UDTTMR a ajuns cu documentele la BEM Constanţa încă de pe 24 aprilie. După verificarea listei de candidaţi şi a semnăturilor ce o însoţeau, BEM Constanţa a admis cele 36 de persoane propuse şi susţinute de UDTTMR în bătălia pentru obţinerea celor 27 de mandate de consilieri municipali. Lista UDTTMR pentru CLM Constanţa este deschisă de Ali Beazit.


 
În aceeaşi zi, liderii UDTTMR „au dat de lucru” şi membrilor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, depunând dosarele celor 47 de membri ai uniunii care aspiră la un mandat de consilier judeţean. Lista UDTTMR pentru CJC este deschisă de Demiren Caiali şi, spre mirarea multora, numele preşedintelui uniunii, Gelil Eserghep, nu figurează, semn că declaraţia făcută cu mult timp în urmă potrivit căreia el nu va candida a fost perfect adevărată.
 
Cei care vor să vadă componenţa listelor depuse de UDTTMR pentru CJ şi CLM Constanţa o pot face vizualizând documentele ataşate materialului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii