Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenurile preponderent intravilane, pasiunea candidaţilor la Primăria Techirghiol (documente)

ro

01 Jun, 2016 00:00 4004 Marime text
Solicitările noastre către birourile electorale de circumscripţie şi către formaţiunile politice cu „pretenţii“ în alegerile locale din 5 iunie de a ne pune la dispoziţie declaraţiile de avere şi de interese ale persoanelor propuse pentru diverse funcţii în administraţia publică locală au fost sortite eşecului. Primii „apelaţi“ ne-au direcţionat spre Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru a nu-şi perturba activitatea cu răspunsuri către presă, ceilalţi (cu o excepţie,care ne-a răspuns parţial) sunt prea ocupaţi cu „îmbrobodirea“ electoratului ca să mai dea dovadă şi de transparenţă. În acest context, unica sursă pentru a ne informa cititorii despre averea şi interesele candidaţilor a rămas ANI.
 
Vă vine să credeţi sau nu, în acest an electoral se pare că femeile au prins curaj. Nu doar că au apărut mai multe doamne în competiţia electorală, dar unele s-au dezbărat de partide şi au decis să înfrunte electoratul singure, ca independente. Iată că şi la Techirghiol alegătorii vor găsi pe buletinul de vot numele unei candidate independente la funcţia de primar -Adriana Slincu. Ea se va confrunta cu „cei patru muschetari“ propuşi şi susţinuţi de partide: Florea Constandin (PSD), Iulian Constantin Soceanu (PNL), Marian Cîciu (ALDE) şi Cătălin Cojocaru (PMP).

Datorii de 46.000 de euro la bănci 

Și dacă tot am început prezentarea cu un independent aspirant la fotoliul de edil-şef, din declaraţia de avere postată pe site-ul ANI am aflat că Adriana Slincu este moştenitoarea unui teren agricol în judeţul Argeş şi proprietara unui teren intravilan în Techirghiol, unde are un spaţiu comercial. Când vrea să se deplaseze, Adriana Slincu are la îndemână un autoturism Peugeot Expert, fabricat în 2007.
 
Din punct de vedere financiar, aceasta are de lichidat până în anul 2017 un credit bancar de 6.000 de euro, iar până în 2047, un altul în valoare de 40.000 de euro. Totul pe fondul unor venituri ale familiei estimate în anul fiscal 2015 la 56.748 de lei. Documentul referitor la interese este gol-goluţ.

Preferă terenurile şi spaţiile comerciale 

Unul dintre cei care nu sunt la prima tentativă de a obţine şefia administraţiei locale din Techirghiol este candidatul PSD Florea Constandin. Acesta deţine o avere consistentă, ce reuneşte trei terenuri agricole (două în Techirghiol, unul cu locaţie secretă) şi un teren intravilan în aceeaşi localitate, trei spaţii comerciale/de producţie, dar şi bijuterii de familie estimate la 50.000 de lei. Conform declaraţiei de avere, veniturile familiei Constandin în anul fiscal precedent au fost de 37.600 de lei.
 
În declaraţia de interese, candidatul PSD confirmă că este administratorul firmei Flormen SRL, iar în plan politic i-a fost încredinţată funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Techirghiol.

Terenurile intravilane au prioritate  

Liberalii merg la alegerile locale pentru desemnarea primarului din Techirghiol pe mâna lui Iulian Constantin Soceanu. Deşi este tânăr, acesta este proprietarul a două terenuri intravilane şi concesionar al unui teren intravilan în localitatea pe care vrea să o administreze în următorii patru ani, are o casă, o hală de producţie şi un spaţiu comercial în oraş şi se plimbă la volanul unui autoturism Volkswagen fabricat în anul 2006.
 
Din declaraţia de avere postată pe site-ul ANI reiese că Iulian Constantin Soceanu are într-o bancă 20.000 de euro, în contextul în care familia a realizat anul trecut venituri de 51.827 de lei.
 
Interesele candidatului PNL se îndreptă spre SC Iul Mar Fashion SRL, unde este asociat, şi spre dezvoltarea filialei PNL Techirghiol, al cărei preşedinte este.

Asociat în două firme şi cu un credit bancar consistent 

Se pare că în Techirghiol, dacă nu ai terenuri, nu contezi. Aşa s-ar explica faptul că nici aspirantul ALDE la mandatul de edil-şef al urbei, Marian Cîciu, nu face notă discordantă, fiind deţinătorul a patru terenuri intravilane - două în localitatea Ștefan cel Mare (judeţul Olt) şi câte unul în Năvodari şi Techirghiol, dar şi al unui teren agricol în judeţul Olt. Averea acestuia este completată de o casă în Techirghiol şi de două autoturisme - un Mercedes fabricat în anul 2010 şi un Fiat fabricat în 2007.
 
În paralel, Marian Cîciu trebuie să strângă bani pentru a-şi lichida, în anul 2039, creditul bancar în valoare de 244.300 de lei, familia sa realizând anul precedent venituri de numai 30.863 de lei. Potrivit declaraţiei de interese, candidatul ALDE este preocupat de soarta a două firme - Top Estetica SRL şi Cim Profesional Cosmetic, în prima fiind asociat cu 50% dintre acţiuni, iar în cealaltă fiind asociat majoritar (cu 98%).

Se deplasează cu maşina sau cu… motocicleta Yamaha  

Propunerea PMP pentru Primăria Techirghiol este Cătălin Cojocaru. Averea „popularului“ este compusă dintr-un teren intravilan în Techirghiol, o casă în oraş, două autoturisme - un Nissan fabricat în 1994 şi un VW Transportor fabricat în 1998 - şi o motocicletă Yamaha, an de fabricaţie 1996. Veniturile sale din anul fiscal 2015 au fost asigurate doar din salariul de angajat şi au însumat 12.478 de lei. Chiar dacă nu are acţiuni în nicio firmă, din declaraţia sa de interese am aflat că este activ în Sindicatul Ovidius şi preşedinte al filialei PMP Techirghiol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii