Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătorile pascale, moment dificil pentru militarii din teatrele de operațiuni din Afganistan (video)

ro

29 Apr, 2016 18:26 2739 Marime text
Departe de casă, soldaţii aflaţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan urează tuturor "Paşte fericit!". Legătura militarilor aflaţi în misiune cu cei dragi de acasă este foarte importantă pentru moralul tuturor. Perioadele de sărbători, când sunt departe de casă, sunt şi mai dureroase. Fie prin intermediul internetului, fie prin telefon, mesajele ajung la timp şi creează o punte invizibilă care alină dorul. Dorul de casă, de cei dragi, ocupă un loc special în sufletul fiecărui militar aflat la datorie, indiferent de meridianele lumii unde se află.

Preoţii spun că apropierea militarilor din teatrul de operaţii Afganistan faţă de Dumnezeu se simte mult mai puternic decât se simte pe câmpurile de instrucţie din ţară, poate şi datorită legământului făcut fiecărei familii de a se întoarce întregi şi sănătoşi acasă.
 
Zi de zi, la plecarea militarilor din cadrul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei din baza aeriană Kandahar, la locul unde aceştia se adună pentru pregătirea specifică se rosteşte o rugăciune de binecuvântare pentru misiune şi fiecare militar este miruit.
 
 
Perioada aceasta, militarii participă la Denii, pentru că, nu-i aşa?, credinţa ne alimentează speranţa şi vor participa şi la Înviere. Dorul din inimă nu-l poate stinge însă nimic. Toţi se străduiesc să-și alimenteze speranţa că vor ajunge acasă mai repede şi sănătoşi.
 
Astăzi vor transmite mesajele lor:
 
1.Locotenent-colonel Ovidiu Lungu- comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei "Călugăreni"
2.Părintele Nicolae Nica, preot militar
3.Caporal Valentina Vasie
4.Locotenent Oana Gavrilă
5.Colonel Marcel Dogaru, comandantul Elementului Naţional de Sprijin
6.Maior Viorel Constantin
7.Plutonier- adjutant Casian Farcaş
8.Sublocotenent Aurelian Manolache
9.Plutonier Ionel Vlădoiu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii